Veevoederdistributie

Mengvoederdistributie

Nijhof-Wassink is uw partner voor mengvoederdistributie in heel Europa. Wij verzorgen het bulktransport van de droge grondstoffen en additieven voor de productie van veevoeders, zoals proteïnen, melkpoeder, weipoeder en vitamines. Tevens distribueren we losgestorte diervoederproducten en kunstmest van de fabrikant naar de boer. Nijhof-Wassink is regisseur voor voeder- en mesttransport in de hele supply chain. Ons doel: het optimaliseren van het totale proces tussen producent, vervoerder en eindgebruiker.

Uw partner voor 3PL en 4PL dienstverlening

Nijhof-Wassink heeft ruime ervaring met de distributie van mengvoeders. Afhankelijk van uw vraag kunnen wij de planning van uw diervoedertransporten (geheel of gedeeltelijk) van u overnemen.

Daarnaast kunt u uw transport geheel of gedeeltelijk aan ons uitbesteden om nog flexibeler te kunnen zijn voor uw klanten. Met de zekerheid van het wagenpark en de vakkundige chauffeurs van Nijhof-Wassink kunt u leveren wanneer uw klanten dat willen.

Wij streven naar een volledig partnership waarin we samen met u werken aan procesverbetering en meerwaarde. Als Fourth Party Logistics (4PL) provider nemen we u desgewenst de volledige logistieke keten uit handen.


Maximale leveringsservice en efficiënte planning

Onze planafdeling is zeven dagen per week en 19 uur per dag bemand. Om de maximale inzetbaarheid van ons wagenpark te kunnen garanderen werken met we met dubbele diensten per vrachtwagencombinatie en zorgen onze nachtbeladers ervoor dat onze chauffeurs direct op pad kunnen. Op deze manier kunnen wij leveren wanneer uw klanten dat willen. Als internationaal transporteur met grote kennis van de lokale markten heeft Nijhof-Wassink standplaatsen door heel Europa en een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en strategisch gelegen transportpartners. In combinatie met ons flexibel inzetbare wagenpark realiseren we hiermee een hoge beladingsgraad en een minimum aan lege kilometers. Hiermee bieden wij ook voor eigen vervoerders een voordelig alternatief.

Dit levert ons sterke netwerk u op:

  • Optimaliseren van uw transportkosten
  • Beperkten lege kilometers
  • Reduceren CO2-uitstoot

Kwaliteit en veiligheid voor uw bulkgoederen

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan in onze werkwijze voorop. Wij zijn gecertificeerd volgens GMP+ B1 (op- en overslag) en B4 (transport). Onze chauffeurs zijn specialist in het laden, transporteren en lossen van veevoeders en additieven.

De chauffeurs van Nijhof-Wassink zijn thuis in de agrarische wereld. Ze komen uit de regio, kennen uw klant en zijn uw en ons visitekaartjes. Ze hebben de beschikking over het beste materieel: moderne silo-opleggers en speciaal ontwikkelde gecompartimenteerde opleggers waarin 6 tot 12 verschillende producten vervoerd kunnen worden. Hiermee brengen wij uw grondstoffen, veevoeders en kunstmest volgens afspraak op de plek van bestemming: in de juiste hoeveelheid, volgens de strengste kwaliteitseisen en just-in-time.

Nijhof-Wassink is voorloper op het gebied van veiligheid. We werken volgens een strikt Behaviour Based Safety (BBS) protocol. Dit betekent onder meer dat onze chauffeurs actief getraind zijn in het signaleren van risicovolle situaties op productielocaties en boerenerven.

Wij simuleren de veiligheid op het boerenerf ook door te participeren in een aantal initiatieven, zoals het actieprogramma Zero Accidents 2020 Zero Accidents 2020 van STIGAS en de werkgroep Veilig Werken op het Boerenerf in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi).

Ondersteuning in opslag, overslag en planning

Nijhof-Wassink biedt diverse op- en overslagmogelijkheden voor grondstoffen en additieven voor mengvoederproductie. In onze siloparken in Nederland worden uw bulkgoederen veilig en droog opgeslagen.

SilFit: effectief voorraadbeheer

Voor het monitoren van voorraden bulkgoederen in silo’s ontwikkelden wij met SilFit, 100% dochterbedrijf van Nijhof-Wassink, een innovatief systeem voor voorraadbeheer en rit- en routeplanning. Met het geheel geautomatiseerde silo-inhoud meetsysteem hebt u realtime inzicht in de voorraadstand in verschillende opslaglocaties en kunt u uw productie efficiënter afstemmen op de daadwerkelijke vraag. Met behulp van SilFit wordt het aantal lege kilometers en spoedbestellingen in de mengvoedermarkt aanzienlijk verminderd.

Transport Management Systeem

Met ons Transport Management Systeem (TMS) voorzien we planners, klanten én agrarisch ondernemers van realtime informatie. Data die gedeeld worden, zijn onder meer orderstatus, shipmentstatus, verwachtte aankomsttijd (ETA) en huidige locatie van de truck. Het TMS kan worden gekoppeld aan bijna elk bestaande plan- en ordersysteem en is onderdeel van ons innovatieconcept Nijhof-Wassink LIVE.

Meststoffen Transport Portal

Het Meststoffen Transport Portal is een compleet platform voor de planning en uitvoering van kunstmesttransport. In het voorjaar wordt door de agrarische sector grote hoeveelheden (kunst)mest ingekocht. Een piekmoment van een groot aantal transportactiviteiten die veel druk met zich meebrengt bij alle partijen in de supply chain. De Meststoffen Transport Portal van Nijhof-Wassink biedt de complete oplossing om deze altijd weer hectische operatie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Via een interface komen orders van klanten binnen, waarna Nijhof-Wassink de vertaalslag maakt naar logische ritten die goed te combineren zijn. De samengestelde ritten worden in een ‘gesloten’ marktplaats geplaatst waaruit de vooraf geselecteerde vervoerders, waaronder Nijhof-Wassink zelf, de ritten kunnen kiezen. Daarbij kan Nijhof-Wassink in overleg met de klant bepalen welke ritten beschikbaar zijn voor welke vervoerder(s). Actuele informatie over ETA’s wordt automatisch aangepast en gedeeld met de klant. De verantwoordelijkheid met betrekking tot afspraken omtrent levergaranties ligt bij Nijhof-Wassink. Het Meststoffen Transport Portal is de laatste uitbreiding van ons innovatieconcept Nijhof-Wassink LIVE.

 

Transportdivisies Nijhof-Wassink Group bundelen krachten

Vanwege veranderende marktomstandigheden en een duidelijke ‘synergie wens’ zijn de transportdivisies, Feed-, Food- en Chemical Logistics, binnen Nijhof-Wassink Group per 1 februari 2024 jl samengevoegd tot één transportorganisatie.

Lees verder

Nijhof-Wassink behaalt bronzen EcoVadis medaille

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op het gebied van MVO. Als een van de weinige transportondernemingen mag Nijhof-Wassink nu trots dit label dragen.

Lees verder

Verlengstuk

De samenwerking met Nuscience is het schoolvoorbeeld van een partnership waarin we de klant in alle facetten ontzorgen. Nuscience produceert zeer veel verschillende producten voor een groot aantal opdrachtgevers. Deze producten moeten op allerlei manieren vervoerd worden. Met de verschillende logistieke bedrijven binnen de Nijhof-Wassink Group zijn we in staat om voor elke vraag een oplossing te bieden.

Lees mijn verhaal

Vanuit Drongen de wereld over

Niet te missen als je op de E40 van Gent richting Brugge rijdt: de 55 meter hoge toren op de productielocatie van Nuscience in Drongen. Op deze productielocatie worden producten gemaakt voor varkens, pluimvee en rundvee die de wereld overgaan.

Lees verder

Feed Logistics divisie van Nijhof-Wassink groeit verder in Duitsland door overname transportbedrijf Meyer Agrarlogistik

Per 1 oktober 2022 worden de activiteiten van het logistieke gedeelte van Landhandel Meyer uit Bösel (Duitsland) overgenomen door de divisie Feed Logistics van Nijhof-Wassink. Het wagenpark van 10 combinaties en 13 personeelsleden gaan per die datum verder onder de naam Meyer Agrarlogistik.

Lees verder

Zo werken we aan een totaaloplossing voor Coops Mengvoeders

Maatwerk bieden, kwaliteit leveren, kijken hoe we transporten zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren, inzetten op langdurige partnerships. Daarin vinden Coops Mengvoeders, Nijhof-Wassink en Ecotrans Logistics elkaar.

Lees mijn verhaal

Ontmoet Coops Mengvoeders en hun passie voor vee en voer

‘Krachtvoer voor fijnproevers’, is het motto van Coops Mengvoeders uit Halle. Coops Mengvoeders ontwikkelt en produceert mengvoeders voor varkens en rundvee, vertelt algemeen directeur Arno ter Maat. “Onze specialiteit: rundvee- en varkensvoer op maat maken.”

Lees verder

Een verlengstuk voor de klant

Onderscheidend zijn, professioneel en perspectief creëren voor je klanten. Dat zijn duidelijke raakvlakken tussen Voergroep Zuid en Nijhof-Wassink.

Lees mijn verhaal

Hoe Voergroep Zuid geld verdient voor de boer

Bij Nijhof-Wassink laten we graag aan u zien wat ons bedrijf doet. Wat onze passie is en hoe we iedere dag hier weer invulling aan geven. Dit doen we samen, samen met onze collega’s en samen met onze klanten. In alles wat wij doen, zijn onze klanten onze drijfveer, zij staan centraal in onze werkzaamheden. Wij stellen graag één van onze relaties aan u voor: Voergroep Zuid, producent en leverancier van mengvoer en voergrondstoffen in het zuiden van Nederland en België.

Lees verder

Nijhof-Wassink onderstreept verduurzaming met Profile en Nijwa Groep

Profile Nederland en 3 vestigingen van Volvo & Renault truck dealer Nijwa Groep (Rijssen, Hengelo en Zwolle) verzorgen per 1 september 2021 het totale bandenonderhoud van Nijhof-Wassink – voor in totaal 600 trucks en 600 opleggers. Stilstand kost geld en daarom werkt Profile proactief aan het reduceren van pechgevallen en daarmee CO2 uitstoot voor Nijhof-Wassink.

Lees verder

Cargill Animal Nutrition Polen en Hongarije breiden jarenlange relatie met Nijhof-Wassink nog verder uit

Jarenlange relatie neemt volgende stap

Lees verder

Nijhof-Wassink België neemt Sven Daems transp

Met terugwerkende kracht, vanaf 1-1-2021, heeft Nijhof-Wassink België de transport activiteiten overgenomen van Sven Daems transport te Retie, België.

Lees verder

Agrifirm intensiveert samenwerking Nijhof-Wassink

Optimalisatie logistieke dienstverlening in Nederland en België

Lees verder

Nijhof-Wassink gaat verder met verduurzamen

Als logistiek bulk- en zakgoedspecialist is Nijhof-Wassink dagelijks met ruim 550 vrachtwagencombinaties nationaal en internationaal onderweg voor haar klanten in de chemische- en mengvoederindustrie. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee op het gebied van duurzaamheid. Met een proactieve aanpak wil Nijhof-Wassink een positieve bijdrage leveren aan de Green deal doelstelling van de Europese Unie; in 2050 klimaatneutraal werken.

Lees verder

Hoe GIJS het net even anders aanpakt

Een mengvoederbedrijf dat zelf geen brok produceert. Dat klinkt bijzonder, en is het ook, zegt directeur Erik Reefhuis van Gelre IJsselstreek (GIJS). “Wij doen het allemaal net even anders dan andere mengvoederbedrijven.”

Lees verder

Hoe kunnen we het aantal lege kilometers redu

Hoe kunnen we het aantal lege kilometers reduceren? En hoe kunnen we de beladingsgraad optimaliseren? Het partnership met onze opdrachtgevers gaat veel verder dan alleen het vervoeren van een product van A naar B. Wij willen in alle aspecten de beste logistieke partner zijn voor onze klant. Dat betekent dat we niet alleen uitvoeren, maar ook uitgebreid analyseren en adviseren. Samen zoeken we naar mogelijkheden om nog efficiënter te werken en de logistieke kosten te verlagen.

Lees mijn verhaal

Nijhof-Wassink neemt activiteiten van Thuysbaert over

Met ingang van 1 oktober jl. heeft Nijhof-Wassink België de activiteiten overgenomen van het transportbedrijf Thuysbaert uit Sinaai (België). Thuysbaert is specialist in het gecompartimenteerde ADR bulktransport voor veevoeders en sluit perfect aan op de huidige werkzaamheden binnen de divisie Feed Logistics bij Nijhof-Wassink.

Lees verder

Nijhof-Wassink neemt transportafdeling van Quartes over

In november 2019 zijn het Belgische mengvoederbedrijf Quartes en Agri-Activ (toeleveringsbedrijf aan de akkerbouw) overgenomen door de Royal Agrifirm Group. Quartes en Agrifirm versterkten hiermee hun positie als toeleverancier voor veehouderij en akkerbouw in de Benelux.

Lees verder

De uitdaging van internationale appels en peren

Waar in Europa ik ook kom, prijs is vaak een doorslaggevende factor voor de klant. Prijzen van verschillende transporteurs laten zich echter niet altijd één op één vergelijken.

Lees mijn verhaal

Na het feestje begint het pas echt

Het is altijd een geweldige euforische kick voor ons team als we het bericht krijgen dat wij dé transporteur zijn geworden bij een nieuwe klant. Vaak gaan hier maanden, soms zelfs langer, werk aan vooraf om überhaupt een voorstel voor ze te mogen doen.

Lees mijn verhaal

Nijhof-Wassink gecertificeerd volgens GMP+ GMO Controlled

Kwaliteit en veiligheid staan bij Nijhof-Wassink áltijd voorop. Wij vervoeren producten die met zorg en toewijding geproduceerd en geladen zijn.

Lees verder

Nijhof-Wassink neemt Ecotrans over

Ecotrans uit Vorden en Nijhof-Wassink hebben het voornemen om samen verder te gaan. Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Ecotrans worden binnenkort onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep

Lees verder

Nijhof-Wassink BVBA en D.V.M. Trans BVBA bundelen logistieke krachten in België

Op 2 december 2019 starten D.V.M. Trans uit Esen-Diksmuide (België) en de divisie Feed Logistics van Nijhof-Wassink een intensieve samenwerking voor het transport van veevoeders.

Lees verder

Reudink en SilFit breiden samenwerking op gebied van logistiek uit

Per 1 oktober 2019 breiden Reudink, onderdeel van ForFarmers Group en actief in biologische diervoeders, en SilFit hun samenwerking op het gebied van logistiek uit. SilFit, dochteronderneming van Nijhof Wassink die al een deel van de huidige transportactiviteiten verzorgt, gaat de regie verzorgen voor alle bulkleveringen van Reudink. Zowel het hoge serviceniveau naar de biologische veehouders als de duurzaamheid van transport staan centraal in de samenwerking.

Lees verder

Nijhof-Wassink combinaties koppelt meerdere klanten in Polen

De divisie Feed Logistics van Nijhof-Wassink rijdt in Polen voor een aantal gerenommeerde diervoederfabrikanten

Lees verder

Ontzorgen, focussen en pionieren

We zijn Lead Logistic Provider voor de hele supply chain en daarin onderscheiden wij ons op allerlei manieren. Onze kracht is om de klant niet alleen te geven wat hij vraagt, maar vooral te geven wat hij nodig heeft, waardoor de efficiency toeneemt.

Lees mijn verhaal

Van A tot Z ontzorgen

Snelheid, capaciteit en flexibiliteit zijn zaken waarin onze klant Trouw Nutrition en onze bedrijven: Nijhof-Wassink en SilFit elkaar vinden. Wij zorgen in ons partnerschap voor een totaaloplossing zodat de aan- en afvoer van grondstoffen en producten zo efficiënt mogelijk verloopt en Trouw Nutrition zich optimaal op haar corebusiness kan concentreren.

Lees mijn verhaal

Feeding the future!

​​​​​​​“Het is onze ambitie om samen met onze leveranciers en afnemers te komen tot een hogere standaard voor voedselveiligheid en diergezondheid. Dit draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie ‘feeding the future’.” vertelt Geert de Meulemeester, logistics manager, coördinator van de Trouw Nutrition vestiging in Gent.

Lees verder

Nijhof-Wassink Kft en Agrifirm Magyarország slaan de handen inéén in Hongarije

Nijhof-Wassink Hongarije is onlangs een samenwerking gestart met de Hongaarse tak van de mondiale veevoederfabrikant Agrifirm. Vanuit 3 Agrifirm productielocaties gaat Nijhof-Wassink de veevoederproducten naar boerenbedrijven in Hongarije en naar de omliggende grensgebieden vervoeren.

Lees verder

De oplossing rijdt niet altijd in je straatje

Soms ligt het antwoord om ambitieuze plannen van je klanten te kunnen volgen buiten je eigen organisatie.

Lees mijn verhaal

Geconnect in Hongarije

In het kader van Transport Mangement Systeem worden de IT-systemen van Nijhof-Wassink Hongarije binnenkort gekoppeld met die van onze klanten.

Lees mijn verhaal

Triferto: from soil to life

Internationale groothandel van minerale meststoffen Triferto is enthousiast over de samenwerking met Nijhof-Wassink. Nijhof-Wassink verzorgt alle transportactiviteiten met betrekking tot de bulkproducten van Triferto. Tevens verzorgen wij de planning waarbij er sprake is van integratie tussen onze verschillende softwaresystemen.

Lees verder

Hart voor pluimvee

De Hoop is de eerste en enige in pluimvee gespecialiseerde voerproducent in Nederland. Al enkele jaren werken zij samen met Nijhof-Wassink.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.