Vanuit Drongen de wereld over

Niet te missen als je op de E40 van Gent richting Brugge rijdt: de 55 meter hoge toren op de productielocatie van Nuscience in Drongen. Op deze productielocatie worden producten gemaakt voor varkens, pluimvee en rundvee die de wereld overgaan. Martijn de Coninck, Supply Chain Manager bij Nuscience: “Zo’n 95% van wat wij maken is make-to-order, oftewel klantspecifiek. Dat maakt dat wij duizenden verschillende producten per jaar naar onze klanten versturen. Wij zijn in meer dan 50 landen actief en hebben een zeer breed klantenportfolio. Wij leveren aan veehouders om de hoek, aan zelfmengers, aan veevoedingsproducenten en aan groothandelaren over heel de wereld.”

Innovatieve oplossingen
Nuscience is onderdeel van de Royal Agrifirm Group. “Wij zijn de specialiteitenfabriek binnen de Royal Agrifirm Group. Wij bieden innovatieve en efficiënte concepten voor jonge dieren, op maat gemaakte premixen, hoogwaardige concentraten en voederadditieven aan die een belangrijke rol spelen in de gezondheid, het welzijn en de algemene prestaties van dieren.

Piglet’s Flavorit
Een recent voorbeeld van een innovatieve oplossing van Nuscience is de Piglet’s Flavorit. “De laatste jaren is de samenstelling van het voer voor biggen drastisch veranderd. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw en innovatief voeropnameconcept voor onze biggenvoer productlijn. In plaats van het traditionele concept met zoetstoffen om biggen aan te trekken en ongewenste smaken te maskeren, hebben we gekeken naar wat een big aantrekkelijk vindt. De baanbrekende voeropname oplossing, genaamd Piglet’s Flavorit, is gebaseerd op hoe geur/reuk-signalen kunnen zorgen voor gevoelens van vertrouwdheid en herkenning. Indien correct toegepast, kan een geur de aangeboren reflex van de big triggeren om op zoek te gaan naar zijn moeder en voedsel. Door deze maternale herkenning, kunnen biggen soepelere voerovergangen bereiken. Dat resulteert in een betere continue voeropname, lagere stressniveaus en een beter algemeen welzijn en prestaties.”

Verlengstuk
De visie van Nuscience: ‘wij willen dé referentie zijn, een excellente partner met focus op mens en milieu’. Excelleren in klanttevredenheid is daarbij een van de lange termijn doelstellingen. “Transport speelt daarin een belangrijke rol. De chauffeurs die bij ons laden, zijn het gezicht van Nuscience bij onze klanten. Zij hebben doorgaans meer direct contact met onze afnemers en eindgebruikers dan wijzelf. Onze transporteurs zijn het verlengstuk van ons bedrijf. Nijhof-Wassink en Ecotrans Logistics zijn voor ons zeer belangrijke schakels in het transport richting onze klanten, zowel in zakgoed als in bulktransport. Ecotrans Logistics verzorgt voor ons alle leveringen bij de boer waarbij een kooiaap benodigd is. Daarnaast verzorgen zij ongeveer de helft van alle zakgoedzendingen voor de Nederlandse markt. Ook voor bulktransport verzorgt Nijhof-Wassink bijna alle transporten richting onze klanten. Voor de Nederlandse markt rijdt Nijhof-Wassink met drie dedicated ADR-combinaties voor ons, volledig gespoten in onze huisstijl. De niet-ADR vrachten worden doorgaans met de neutrale Nijhof-Wassink combinaties gereden. Ook voor België rijdt Nijhof-Wassink alle ADR-bulkvrachten voor ons.”

Uit de brand helpen
“Een logistieke partner is een zeer belangrijk onderdeel binnen de gehele supply chain. De chauffeurs zijn doorgaans de gezichten die bij onze afnemers komen. Daarnaast verwachten wij dat een transporteur ons ontzorgt. Issues kunnen zich altijd voordoen, maar voor ons is het van enorm belang dat deze door de transporteur zelf worden opgelost. De kracht is juist om als transporteur onmiddellijk een passende oplossing te bieden en deze te communiceren. Zo hoeven wij daar geen tijd in te steken en onze klanten te storen. Door het veelzijdige aanbod van type transport, kan Nijhof-Wassink ons altijd uit de brand helpen bij uitdagingen. Voor zowel bulk- als zakgoed opdrachten weten ze altijd een oplossing te vinden. Een klant van ons had bijvoorbeeld een specifieke vraag ten aanzien van het lossen van losgestorte producten zonder gebruik te maken van een kiepwagen of walking floor. Nijhof-Wassink heeft toen als optie een vijzelwagen voorgesteld, die voor de klant en ook voor ons een passende oplossing bleek te zijn.”

Kijken naar kansen
Welke eisen stelt Nuscience aan een logistiek partner? “Een logistieke partner dient met ons mee te denken. Door samen de krachten te bundelen, komen we altijd tot betere oplossingen en aanbiedingen. De klant staat centraal en die dienen we zo goed mogelijk te servicen. Dit natuurlijk met competitieve tarieven en met oog voor kwaliteit en veiligheid. Wekelijks levert Nijhof-Wassink een set aan KPI’s waaruit we kunnen destilleren hoe kostenefficiënt we de afgelopen week hebben gepresteerd. Samen kijken we dan naar oplossingen, combinaties en kansen om het de week erop beter te doen. Denk hierbij aan het verhogen van de beladingsgraad en het zoeken naar de meest optimale combinaties van afleveradressen.”

Feiten en cijfers Nuscience:

  • De productielocatie in Drongen telt zo’n 75 arbeidsplaatsen, die zijn verdeeld over productie, supply chain, kwaliteit, laboratorium en onderhoud
  • Op de productielocatie in Drongen produceert Nuscience jaarlijks zo’n 120 ton eindproducten
  • Nuscience is onderdeel van de Royal Agrifirm Group, dat wereldwijd vestigingen heeft

 

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.