Liquid Bulk Logistics

Tonny Wolberink
Commercial Manager Liquid Bulk Logistics
Offerte
Tonny Wolberink
Commercial Manager Liquid Bulk Logistics
+31 548 538 000 sales@nijhof-wassink.com Offerte

Liquid Bulk Logistics

Nijhof-Wassink is expert in het transport van voornamelijk vloeibare chemicaliën, over de weg en intermodaal. Wij vervoeren zowel ADR als non-ADR producten. Met een wijdvertakt internationaal netwerk en een sterke lokale aanwezigheid zijn wij uw betrouwbare transportpartner in Europa. Maak kennis met our drive for Liquid Bulk Logistics.

Specialisten in intermodaal transport

De hubs van Nijhof-Wassink hebben een directe aansluiting op spoor- en waterwegen. Deze intermodale locaties liggen in Rotterdam en Coevorden en staan in verbinding met de havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg. Via al deze knooppunten optimaliseren we uw transportstromen over het water, spoor of de weg.

 

Het juiste equipment voor tanktransport

Nijhof-Wassink weet wat er nodig is om uw vloeistoffen veilig en snel van A naar B te brengen. We hebben daarvoor de beschikking over goed onderhouden trucks met compressor of pomp, single- en multicompartment-tankopleggers, alsmede tankcontainers in verschillende soorten en maten. Uw vloeistoffen kunnen door middel van verwarmingssystemen op de trucks op exact de juiste temperaturen geleverd worden. Ons depot in Coevorden (NL77) is tevens uitgerust met verwarmingsinstallaties op basis van stoom en glycool, zodat wij uw producten ook over een langere periode kunnen verwarmen of opwarmen.

Veiligheid bij vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR)

Het transport van vloeibare chemicaliën vergt speciale aandacht voor veiligheid. Die aandacht voor veiligheid is dan ook een primair onderdeel van onze bedrijfscultuur. We hanteren de strengste veiligheidseisen bij de keuze van het materieel. Zo zijn onze opleggers en containers zonder uitzondering vanaf de grond te bedienen. Onze chauffeurs en on-site operators (OSO’s) zijn representatieve, klantvriendelijke perfectionisten die secuur en volgens strikte procedures werken. Ze zijn getraind in ADR en BBS (behaviour based safety) en worden hierin continu begeleid door onze in-house coaches en mentorchauffeurs.

Innovatief Transport Management Systeem

Ons moderne Transport Management Systeem (TMS) stelt ons in staat om nog doelgerichter, efficiënter en productiever te werken. Het is een van de innovatieve ontwikkelingen van Nijhof-Wassink LIVE waarmee we een realtime connectie maken tussen uw en onze IT-systemen. Door onder andere het delen van de orderstatus, laad- en lostijden, de trucklocatie en zelfs uw voorraadstand, komen we samen met u tot het ultieme digitale supply chain netwerk. U kunt uw transporten live volgen en bent altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

 

Tonny Wolberink
Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Nijhof-Wassink ontvangt gouden 4STAR Award uit handen van Dow

Op 12 juni 2024 ontvingen onze collega's Bertil Bouwhuis (Managing Director) en Okko ten Hoff (Sales Manager) de gouden 4STAR award uit handen van Dow Chemicals. Dow wil met deze award haar logistieke partners erkenning geven op het gebied van vier kernwaarden: Veiligheid, Service, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid.

Lees verder

Transportdivisies Nijhof-Wassink Group bundelen krachten

Vanwege veranderende marktomstandigheden en een duidelijke ‘synergie wens’ zijn de transportdivisies, Feed-, Food- en Chemical Logistics, binnen Nijhof-Wassink Group per 1 februari 2024 jl samengevoegd tot één transportorganisatie.

Lees verder

Nijhof-Wassink behaalt bronzen EcoVadis medaille

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op het gebied van MVO. Als een van de weinige transportondernemingen mag Nijhof-Wassink nu trots dit label dragen.

Lees verder

Een geoliede machine

Als het gaat om de aanvoer van basisoliën doen wij in principe alle transporten voor Eurol. Wij verzorgen het transport van deze basisoliën vanuit raffinaderijen en opslaglocaties in Rotterdam, Antwerpen en Duitsland naar de productielocatie van Eurol in Nijverdal.

Lees mijn verhaal

Eurol bouwt aan de toekomst

Eurol bouwt letterlijk en figuurlijk aan de toekomst. Het bedrijf heeft onlangs in Almelo een nieuw state-of-the-art hoogbouwmagazijn in gebruik genomen voor de opslag en distributie van smeermiddelen. De achttien meter hoge bedrijfshal biedt ruimte aan 15.000 pallets.

Lees verder

Nijhof-Wassink onderstreept verduurzaming met Profile en Nijwa Groep

Profile Nederland en 3 vestigingen van Volvo & Renault truck dealer Nijwa Groep (Rijssen, Hengelo en Zwolle) verzorgen per 1 september 2021 het totale bandenonderhoud van Nijhof-Wassink – voor in totaal 600 trucks en 600 opleggers. Stilstand kost geld en daarom werkt Profile proactief aan het reduceren van pechgevallen en daarmee CO2 uitstoot voor Nijhof-Wassink.

Lees verder

Zo helpt Diversey bij het bestrijden van COVID-19

Welke impact COVID-19 had op Diversey? Karel van Gorp, Managing Director van Diversey Benelux, illustreert dat met het cijfer 25. "Op enig moment was bij ons de vraag naar desinfectiemiddelen 25 keer groter dan de productiecapaciteit. Echt ongekend."

Lees verder

Hoe wij Diversey hebben ondersteund om aan de enorme vraag te voldoen

Meedenken en flexibiliteit: dat zijn belangrijke uitgangspunten in de partnerships met onze klanten. Toen Diversey als gevolg van COVID-19 werd geconfronteerd met een grote vraag naar desinfectiemiddelen, konden wij hen daarin op diverse manieren ondersteunen

Lees mijn verhaal

Flinke CO2-reductie met intermodaal transport

Intermodaal transport is duurzaam. We reduceren de CO2-uitstoot met circa 46 procent door het transport naar Polen uit te voeren over het spoor in plaats van over de weg.

Lees mijn verhaal

Nieuwe Managing Director Divisie Chemical Logistics

Wij stellen u graag voor aan Bertil Bouwhuis, onze nieuwe Managing Director Chemical Logistics.

Lees verder

Antivries per trein

Eén van onze klanten is een belangrijke ruitensproeiervloeistof-leverancier voor de Poolse markt. Het voorladen, het treintransport, de opslag, het papierwerk en het transport naar de eindbestemming, het hele logistieke en administratieve proces wordt door Nijhof-Wassink geregeld en uitgevoerd.

Lees mijn verhaal

Aliancys, Partnerschap met chemie

Voor de logistieke operatie in de Nederlandse en Franse fabrieken werkt Aliancys nauw samen met Nijhof-Wassink. Dat gaat zelfs zo ver, dat er 'on-site operators', in dienst van Nijhof-Wassink, permanent gestationeerd zijn in Schoonebeek.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.