Nijhof-Wassink onderstreept verduurzaming met Profile en Nijwa Groep

Profile Nederland en 3 vestigingen van Volvo & Renault truck dealer Nijwa Groep (Rijssen, Hengelo en Zwolle) verzorgen per 1 september 2021 het totale bandenonderhoud van Nijhof-Wassink – voor in totaal 600 trucks en 600 opleggers. Stilstand kost geld en daarom werkt Profile proactief aan het reduceren van pechgevallen en daarmee CO2 uitstoot voor Nijhof-Wassink.

Erik Schiphorst, algemeen directeur Nijhof-Wassink Groep: “We hebben gekozen voor Profile omdat zij onder andere  merkonafhankelijk werken en een grote vestigingsdichtheid hebben in Nederland en België. Daardoor zijn wij altijd verzekerd van goede en voorkomen we stilstand. Ook van de preventieve fleetchecks die Profile en Nijwa Groep uitvoeren, samen met de Profile Pechservice en mobiele service, hebben wij hoge verwachtingen. Bovendien hebben we altijd online inzage in uitgevoerde werkzaamheden en hebben onze eigen werkplaatsen ook toegang tot het bandenmanagementsysteem. De werkzaamheden zijn daardoor heel transparant. De bandenstatus van elk voertuig is heel eenvoudig op te vragen, tot op de bandpositie zelfs. Het proactieve bandenmanagement op basis van online inzichtelijke data spreekt ons enorm aan. Daarmee hebben we altijd inzicht in kosten en bandprestaties.  Eerder dit jaar ondertekenden wij een duurzaamheidsverplichting om proactief bij te dragen aan de Green Deal doelstelling van de EU; in 2025 10% minder CO2 uitstoot, in 2030 30% minder uitstoot en uiteindelijk in 2050 klimaatneutraal werken. De samenwerking met Profile helpt om deze doelstelling samen als logistieke keten op te pakken."

v.l.n.r. Erik Schiphorst (CEO Nijhof-Wassink Group), Jogé Nijhof (commissaris Nijhof-Wassink Group, Freddy Nijhof (president commissaris Nijhof-Wassink Group) en Paul van den Nieuwenhuizen (directeur/eigenaar Wemmers Tanktransport)
 

Auteur:  Erik Schiphorst
Erik Schiphorst | CEO

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.