Nijhof-Wassink behaalt bronzen EcoVadis medaille

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op het gebied van MVO. Het EcoVadis-label wordt in meer dan 160 landen erkend en jaarlijks worden bedrijven in bijna 200 verschillende sectoren geëvalueerd. Als een van de weinige transportondernemingen mag Nijhof-Wassink nu trots dit label dragen.

De beoordeling is gericht op 21 indicatoren, onderverdeeld in vier categorieën: milieu, waaronder CO2-uitstoot, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op o.a. het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en de ISO 26000 norm.

Bronzen Duurzaamheidscertificaat

EcoVadis helpt ons als bedrijf de MVO-risico's en -naleving te beheren en om onze duurzaamheidsdoelstellingen in de waardeketen te halen. Daarnaast maakt EcoVadis het mogelijk om onze bedrijfsprestaties op het gebied van duurzaamheid te vergelijken met andere (transport)bedrijven.

We zijn op elk van de vier beoordeelde categorieën boven de norm beoordeeld en hiermee hebben we het Bronzen Duurzaamheidscertificaat toegekend gekregen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We zijn vereerd dat we deze prijs mochten ontvangen, waarmee we onze toewijding richting klanten en leveranciers aantonen om een postieve impact te hebben op het milieu en de maatschappij.

Auteur:  Marco Oerlemans
Marco Oerlemans | Legal & SHEQ manager

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.