Na het feestje begint het pas echt

blog

Het is altijd een geweldige euforische kick voor ons team als we het bericht krijgen dat wij dé transporteur zijn geworden bij een nieuwe klant. Vaak gaan hier maanden, soms zelfs langer, werk aan vooraf om überhaupt een voorstel voor ze te mogen doen. Het is fantastisch om te horen dat we ook inderdaad voor de nieuwe klant mogen gaan werken. Zo ook toen we de tender wonnen voor Agrifirm Hongarije. Met ons team hebben we ons in deze tender vastgebeten. In Hongarije rijdt de divisie Feed Logistics al een groot aantal jaren voor meerdere veevoederfabrikanten en willen we graag verder groeien om zo nog efficiënter te kunnen gaan werken. Maar met een tender winnen stopt het niet. Dan begint het feest pas echt voor mij. 

Wij gaan namelijk voor alle drie de productielocaties van Agrifirm in Hongarije rijden. Hiervoor zullen we 15 nieuwe vrachtwagencombinaties en circa 30 nieuwe chauffeurs gaan inzetten. Die heb je niet zomaar op een voorraadplankje liggen. In ons plan hadden we al gekeken of we met materieel uit de andere landen konden gaan schuiven. Daarnaast hebben we direct orders bij Volvo Trucks en de oplegger producent geplaatst voor nieuw materieel. Vijf nieuwe vrachtwagen combinaties gaan in de kleuren van Agrifirm rijden en tien in de kleuren van Nijhof-Wassink. Equipment was een uitdaging, maar was relatief makkelijk in samenwerking met de operations managers uit de andere landen geregeld,, 30 nieuwe chauffeurs is een grotere uitdaging. 

Samen met onze afdeling HRM in Nederland, zijn we een Facebookcampagne gestart in de gebieden in Hongarije waar we chauffeurs zoeken. Ook ons eigen kennisnetwerk hebben we aangesproken en we hebben advertenties in de krant geplaatst. Het is een grote klus om 30 nieuwe chauffeurs te vinden en te spreken. En vinden is één, maar dat ze dan bij ons willen werken is een ander. Naast het jonge, moderne en goed onderhouden materieel wat wij de chauffeurs kunnen bieden, konden de chauffeurs ook uit verschillende werksystemen kiezen die bij hun past en waarmee wij natuurlijk ook 100% levering aan onze klanten kunnen garanderen. Op dit moment hebben we 30 nieuwe collega’s mogen verwelkomen. De administratieve organisatie stond al, alleen wordt het takkenpakket van verschillende mensen uitgebreid. Zo moeten we bijvoorbeeld van 30 extra chauffeurs de uren gaan controleren zodat alle gewerkte uren op tijd en netjes wordt uitbetaald. Ook het plannen van chauffeurs en materieel is in aantal uitgebreid en is het ook zaak dat de systemen van Agrifirm op die van ons worden afgestemd zodat we ook digitaal met elkaar kunnen gaan samenwerken. 

De eerste tonnen zijn reeds vervoerd. Laat de vrachten maar komen. Wij zijn er klaar voor!
 

Auteur:  Mark Farkas
Mark Farkas | Branch Manager Hongarije

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.