Innovatie bij Nijhof-Wassink

Wie in de transportwereld voorop wil blijven, moet continu vernieuwen. Bij Nijhof-Wassink geven we daarom hoge prioriteit aan innovatie op het gebied van veiligheid, materieel, opleidingen en IT -systemen. Door hier werk van te maken, kunnen wij optimale prestaties garanderen.

Modificaties aan transportmaterieel

Onze focus op verbetering begint bij het materieel waar wij dagelijks mee werken. Zo bestaat het eigen wagenpark van Nijhof-Wassink uit jonge Volvo-trucks die zijn uitgerust met de nieuwste innovaties voor veilig en zuinig rijden. Alle trucks zijn voorzien van scanapparatuur zodat de vrachtbrieven direct digitaal beschikbaar zijn. 

Onderzoek naar dakspoilers en zijfenders bij tankopleggers heeft geleid tot aanzienlijke brandstofbesparingen. Daarnaast werken we nauw samen met trailerfabrikanten en carrosseriebouwers aan verbeteringen die de efficiency, kwaliteit en veiligheid van het transport ten goede komen. Op deze manier ontwikkelden we onder andere samen met de Nederlandse bulkwagenspecialist Welgro een bulktrailer waarmee de aanvoer van grondstoffen en de afvoer van het gereed product gecombineerd kan worden. En zo monitort Nijhof-Wassink continu het trekkend én getrokken materieel, op zoek naar verbeteringen.

Logistieke innovaties met Nijhof-Wassink LIVE

Bij Nijhof-Wassink werken we continu aan innovatie. Dat doen we op diverse manieren, allemaal onder de noemer Nijhof-Wassink LIVE. Zo is connectiviteit een thema dat bij Nijhof-Wassink volop in de aandacht staat. Bij Nijhof-Wassink LIVE werken we onder andere aan een onbegrensde uitwisseling van data tussen mensen en IT-systemen, maar ook tussen systemen onderling. Met intelligente digitalisering verbeteren we de informatiestroom, laten we processen sneller en efficiënter verlopen en verminderen we tijdrovend mail- en telefoonverkeer.

Connectiviteit op elk tijdstip en elke locatie betekent maximale productiviteit en een hogere leverperformance. Door uw bestaande systemen (zoals ERP) te verbinden met onze LIVE-platformen laten we u ook profiteren van de voordelen van optimale connectiviteit.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van onze LIVE-platformen:

SilFit Vendor Managed Inventory (VMI)

Voor het monitoren van voorraden bulkgoederen in silo’s ontwikkelden wij met SilFit, 100% dochterbedrijf van Nijhof-Wassink, een volledig geautomatiseerd silo-inhoud meetsysteem. Hiermee hebt u realtime inzicht in de voorraadstand in verschillende opslaglocaties en kunt u uw productie efficiënter afstemmen op de daadwerkelijke vraag. SilFit heeft haar diensten bewezen door het aantal lege kilometers en spoedbestellingen in de mengvoedermarkt terug te dringen met respectievelijk 13% en 36%.

Meer over SilFit

Transport Management Systeem (TMS)

Met ons Transport Management Systeem (TMS) kunnen we echt realtime plannen, echt LIVE dus. Door uw IT-systeem aan ons systeem te koppelen heeft u direct inzicht in uw order en shipment status. Ons TMS rekent uit hoe lang de verwachte reistijd is. Duurt het laden wat langer dan voorzien of komt de chauffeur in een file te staan, dan wordt dat via de GPS-verbinding vastgesteld en wordt de planning automatisch bijgesteld. We communiceren verwachte lostijden en dit betekent extra service, ook voor uw klanten.

Lees meer


Meststoffen Transport Portal (MTP)

Het Meststoffen Transport Portal is een compleet platform voor de planning en uitvoering van mesttransport. Orders van klanten komen via een interface binnen. Onze planners combineren deze orders tot logische ritten. Vooraf geselecteerde vervoerders, waaronder Nijhof-Wassink zelf, maken vervolgens zelf een keuze uit de samengestelde ritten. Daarbij kan Nijhof-Wassink in overleg met de klant bepalen welke ritten beschikbaar zijn voor welke vervoerder(s). De verantwoordelijkheid omtrent levergaranties, evenals de volledige administratieve afhandeling en facturatie, is in handen van Nijhof-Wassink. Wij houden de informatie over planning en uitvoering van transporten continu up-to-date; actuele informatie over ETA’s wordt automatisch aangepast en gedeeld met de klant. Kortom, real-time informatievoorziening.

Lees meer

Contact:  Mark Burgman
Mark Burgman | Business Improvement Manager

People, Planet, Profit

Een duurzame manier van werken die goed is voor mens en milieu: daar staat Nijhof-Wassink voor. In onze manier van werken creëren we een balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit.

Safety & Quality

Aandacht voor mens en omgeving staat bij de dagelijkse werkzaamheden van Nijhof-Wassink voorop. Dit betekent een proactieve aanpak op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid, beveiliging en duurzaamheid. De strenge standaard die onze opdrachtgevers hanteren voor het transport van hun producten is bij Nijhof-Wassink de algemeen geldende norm.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.