Feeding the future!

case

Hoe kunnen we onze bijdrage leveren om in 2050 wereldwijd 9 miljard mensen te voeden? En hoe kunnen we dat op zo’n duurzaam mogelijke manier doen? Trouw Nutrition, wereldleider op het gebied van diervoeding, stelt die vragen centraal in haar bedrijfsvoering. Het doel: de agrarische sector voorzien van optimale voeding om efficiënter hoogwaardige eiwitten te produceren, waarbij de juiste balans wordt gevonden tussen groei en verantwoorde keuzes voor mens en planeet.

“Het is onze ambitie om samen met onze leveranciers en afnemers te komen tot een hogere standaard voor voedselveiligheid en diergezondheid. Dit draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie ‘feeding the future’.” vertelt Geert de Meulemeester, logistics manager, coördinator van de Trouw Nutrition vestiging in Gent.


Planning
Bij de planning van logistiek vanuit België naar Nederland en Duitsland werkt Trouw Nutrition samen met SilFit, dochterbedrijf van Nijhof-Wassink Groep. De Meulemeester: “Als het gaat om duurzaamheid in relatie tot logistiek dan is reductie van het aantal lege kilometers voor ons een belangrijk doel. Dat is echt iets waar we de laatste jaren mee bezig zijn. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Op dat vlak hebben we een mooie samenwerking met SilFit. Alles dat wij vanuit Gent in België naar Nederland en Duitsland vervoeren loopt via SilFit. Zij optimaliseren onze planning en zoeken zelf een retourlading in de buurt van het losadres, soms voor ons, maar meestal voor een andere klant. Dat reduceert het aantal lege kilometers en drukt de kostprijs per kilometer.”

Logistieke partner

Een goede logistieke organisatie is noodzakelijk om de kwaliteit en veiligheid van de producten in de keten van productie tot eindklant te waarborgen, vervolgt De Meulemeester. “SilFit is al jaren een betrouwbare logistieke partner voor het vervoeren van onze bulkproducten en de aanvoer van bulkgrondstoffen. Als Trouw Nutrition Benelux hebben wij het servicelevel naar onze klant hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat we flexibel zijn in de snelheid van leveren, accuraat omgaan met onze producten tijdens het lossen en de beschikking hebben over een uitgebreid wagenpark dat voldoet aan de eisen van onze klanten. SilFit maakt gebruik van het wagenpark van bulkvervoerder Nijhof-Wassink en andere transporteurs, die voor ons het transport naar Nederland en Duitsland doen. Het is een logistieke partner waarop we kunnen bouwen en die meedenkt bij het oplossen van onze logistieke vraagstukken.

Succesvolle samenwerking
Trouw Nutrition heeft partners nodig die meedenken om zich verder te ontplooien en zijn ambities waar te kunnen maken, besluit De Meulemeester. “De invulling die SilFit hieraan geeft, is een van de redenen voor de succesvolle samenwerking. Dat zit hem ook voor een groot deel in de uitvoering. Chauffeurs komen al jarenlang zowel bij ons als bij onze klanten, waardoor ze de details van alle locaties kennen. Dit vinden wij belangrijk aangezien de chauffeurs ons eerste aanspreekpunt zijn én een belangrijke factor voor de tevredenheid van onze klanten.”

Feiten en cijfers Trouw Nutrition

  • Opgericht in 1931
  • Onderdeel van Nutreco
  • Productie in 25 landen
  • 7.000 medewerkers wereldwijd
  • Verkoop in meer dan 90 landen
  • Trouw Nutrition Benelux heeft vestigingen in
    Deventer, Sloten, Putten, Tilburg (NL) en Gent (BE)

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.