People, Planet, Profit

Een duurzame manier van werken die goed is voor mens en milieu: daar staat Nijhof-Wassink voor. In onze manier van werken creëren we een balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit.

PEOPLE

Bij Nijhof-Wassink zetten we er met zijn allen de schouders onder om ervoor te zorgen dat onze klanten de best mogelijke service krijgen. Ons bedrijf biedt directe werkgelegenheid aan 850 medewerkers en, samen met onze overige bedrijfsactiviteiten, aan 1.400 medewerkers. Onze mensen en hun families zijn van grote waarde voor ons. De kwaliteit van ons bedrijf wordt immers gemaakt door onze medewerkers. Wij bieden medewerkers volop mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en mee te groeien met het bedrijf.  Werk is niet alleen belangrijk om inkomsten te genereren, maar ook om van betekenis te zijn en mee te doen in de maatschappij. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geldt dit als geen ander. Nijhof-Wassink biedt hen een kans.

Om als bedrijf te kunnen excelleren moeten onze mensen in een prettige en veilige omgeving kunnen werken. Nijhof-Wassink zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van haar medewerkers en haar omgeving. Wij doen er alles aan om onze chauffeurs veilig thuis te laten komen. Zo hebben wij onze eigen Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen (Dangerous Goods Safety Advisor - DGSA). Om incidenten te voorkomen worden 7 Life-saving rules nageleefd die zich richten op onze grootste veiligheidsrisico’s. Iedereen die bij of voor Nijhof-Wassink werkt, moet zich aan deze regels houden. Om het veiligheidsbewustzijn van onze chauffeurs verder te verhogen, werkt Nijhof-Wassink met eigen BBS-coaches. Met ons Behaviour Based Safety programma maken de coaches onze chauffeurs bewust van de invloed van hun gedrag op de prestaties van de truck en de veiligheid.

 

PLANET

Aandacht voor mens en omgeving staat bij de dagelijkse werkzaamheden van Nijhof-Wassink voorop. Zorg voor onze planeet betekent voor Nijhof-Wassink goed rentmeesterschap waarbij wij met eerbied omgaan met mens, dier en milieu. Wij werken volgens het Responsible Care-principe. Dit wereldwijde initiatief is gericht op continue verbetering van de prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Werkprocessen zijn zo ingericht dat het milieu zo min mogelijk wordt belast, een optimale veiligheid is gegarandeerd en we zo min mogelijk hinder veroorzaken voor de medewerkers en de omgeving.

Binnen Nijhof-Wassink zijn we continu bezig met het ontwikkelen en testen van ons materieel en trainen van chauffeurs om de CO²-uitstoot verder terug te dringen. Door onze vloot zeer frequent te onderhouden rijden we met de juiste banden, met de juiste spanning en op correct uitgelijnde wielen en assen. Dat bespaart brandstof en reduceert CO²-uitstoot.

Onze duurzaamheidsdoelen

 PROFIT

Nijhof-Wassink staat middenin de samenleving. Onze leveranciers zijn lokale ondernemingen. Hiermee bevorderen wij de lokale economie en vergroten wij onze verankering in de samenleving in en rondom onze vestigingsplaatsen. Wij vinden het ook zeer belangrijk dat er aandacht en ondersteuning wordt gegeven aan onze medemens in welke vorm dan ook, zowel in Nederland als buiten onze landsgrenzen. Middels diverse stichtingen bieden wij financiële hulp. Stichting Over@Leven bijvoorbeeld adviseert en ondersteunt mensen met kanker. Ook ondersteunen wij een groot aantal clubs en evenementen in de sport- en de culturele sector. Verder helpt Nijhof-Wassink, met goederen en financiën, onder andere een kinderweeshuis en een ziekenhuis in Polen.

Safety & Quality

Aandacht voor mens en omgeving staat bij de dagelijkse werkzaamheden van Nijhof-Wassink voorop. Dit betekent een proactieve aanpak op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid, beveiliging en duurzaamheid. De strenge standaard die onze opdrachtgevers hanteren voor het transport van hun producten is bij Nijhof-Wassink de algemeen geldende norm.

Innovatie bij Nijhof-Wassink

Wie in de transportwereld voorop wil blijven, moet continu vernieuwen. Bij Nijhof-Wassink geven we daarom hoge prioriteit aan innovatie op het gebied van veiligheid, materieel, opleidingen en IT -systemen. Door hier werk van te maken, kunnen wij optimale prestaties garanderen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.