Triferto: from soil to life

case

Als groothandel in minerale meststoffen voor landbouw, akkerbouw en tuinbouw staat Triferto aan de basis van een aanzienlijk gedeelte van de oogsten in Noordwest-Europa. Het bedrijf is marktleider in Nederland en neemt ook in de ons omringende landen een zeer sterke positie in. Ook in verder gelegen gebieden is Triferto een begrip: haar exportactiviteiten breiden zich uit naar zestig landen, tot aan in Afrika en Azië toe.

Verduurzaming van de landbouw

Naast de groothandelsfunctie in de supply chain van producent naar eindgebruiker, besteedt Triferto veel energie aan productontwikkeling en innovatie. Het doel: verduurzaming van de landbouw om te kunnen voorzien in de groeiende, wereldwijde vraag naar voedsel. De R&D-afdeling van Triferto is continu bezig met het verbeteren van bestaande meststoffen en het ontwikkelen van nieuwe producten.

Optimaliseren supply chain

Triferto verhandelt ruim 800 miljoen kilo gekorrelde en vloeibare meststoffen per jaar en acteert daarin als ketenregisseur tussen producent en teler. Voor de gekorrelde meststoffen heeft het bedrijf acht op- en overslagloodsen, verspreid over Nederland en België.

“De gehele logistieke operatie kent een grote piekbelasting in het bemestingsseizoen, tussen februari en september”, vertelt Jeroen Rossy, CEO Triferto. “Voorheen werkten we regio-gebonden met veel verschillende lokale transporteurs. Met de ingebruikname van ons in eigen huis ontwikkelde web-based orderprogramma TrifertoWeb hebben we besloten samenwerking te zoeken met landelijk opererende, dedicated transportspecialisten. Voor het bulktransport van gekorrelde meststoffen is dat Nijhof-Wassink. We zochten naar een partij met een professionele uitstraling en landelijke dekking, die bovendien bekend is op het boerenerf. Onze bedrijven hebben beide een sterke focus op innovatie. Door TrifertoWeb te koppelen aan het Meststoffen Transport Portal van Nijhof-Wassink kan de tijd tussen bestelling en aflevering nog verder worden teruggebracht. De planners van Nijhof-Wassink hebben inzage in ons online ordersysteem en zijn in staat om de transporten zeer efficiënt in te plannen. Momenteel is het: vóór 12.00 uur besteld, de volgende dag in huis. Nijhof-Wassink levert de meststoffen met silotrailers meestal rechtstreeks naar de boer, wat een enorme besparing oplevert in tijd, handling en op- en overslag. Dat we het transport volledig uitbesteden aan een specialist brengt rust in onze organisatie en op de loodsen. Zelfs tijdens de immens drukke piekperiode kunnen we nu meer tijd besteden aan de service naar onze klanten.”

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.