De uitdaging van internationale appels en peren

blog

Voordat het Coronavirus onze competitie stil legde speelde ik drie keer per week waterpolo in een vriendenteam, op redelijk niveau. Gezelligheid en fanatisme gaan hier hand in hand. Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden mee te spelen, maar helaas lukt het mij niet altijd. ‘In welk land zat je vorige week nu weer, Herco?’ is vaak een gehoorde opmerking van één van mijn medespelers als ik weer een wedstrijd of training heb gemist. In de maand Januari rekenen ze al helemaal niet op me, omdat we dan elk weekend wel een nieuwjaarsreceptie hebben in één van de landen waarin we actief zijn. 

Als commercial manager Feed Logistics ben ik namelijk veel onderweg in het buitenland. Dat is echt een grote toegevoegde waarde van mijn job. Ik kom in alle landen waar we vestigingen hebben: België, Duitsland, Polen, Hongarije en Nederland. Naast dat je te maken hebt met verschillende talen en culturen is het ook interessant om te schakelen tussen de verschillende manieren van hoe men tegen transport aankijkt. 

Waar in Europa ik ook kom, prijs is vaak een doorslaggevende factor voor de klant. Prijzen van verschillende transporteurs laten zich echter niet altijd één op één vergelijken. Neemt een concurrent 20 ton veevoer per keer mee en wij 24 ton waarbij we ook nog 45 minuten sneller lossen, dan kan er al een serieus prijsverschil optreden. In het buitenland zie ik ook vaak dat onze concurrenten met verouderd materieel werken. Onverwachte stilstand van transportmaterieel werkt kostenverhogend. Met ons goed onderhouden, jong en modern materieel zijn we een zekerheid voor onze klanten. 

Ook krijgen onze klanten rapportages (data) van ons die we samen doornemen om nog efficiënter samen te werken. Dit doe ik samen met mijn team van accountmanagers en de afdeling Feed Support. Hier kijken we ook naar de beste transportoplossing voor onze klant. We kunnen namelijk een vrachtwagencombinatie voor een klant in hun huisstijlkleuren met een chauffeur beschikbaar stellen. Zij rijden dan vanuit een vaste productielocatie naar de afnemers van onze klant en weer terug. Een andere optie is dat we bepaalde stromen of lanes overnemen die vanaf de fabriek voor onze klant te ver rijden zijn of dat we extra capaciteit leveren in drukke periodes. We rijden dan met onze eigen Nijhof-Wassink combinaties en proberen de logistieke stromen te combineren met die van onze andere klanten en bouwen zodoende een netwerk van klanten en bestemmingen waarbij we kilometers en kosten reduceren. 

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.