Ontzorgen, focussen en pionieren

blog

Ons doel: het optimaliseren van het totale proces tussen producent, vervoerder en eindgebruiker.  We zijn Lead Logistic Provider voor de hele supply chain en daarin onderscheiden wij ons op allerlei manieren. Onze kracht is om de klant niet alleen te geven wat hij vraagt, maar vooral te geven wat hij nodig heeft, waardoor de efficiency toeneemt.

Veel mengvoederfabrikanten brengen de bestelling naar de klant en rijden dan leeg terug naar de fabriek. Dat doen wij in veel gevallen niet. Wij rijden van de fabriek naar de eindklant, lossen het product en laden dan in de omgeving van de eindklant bij een andere producent. Zo beperken we het aantal lege kilometers en optimaliseren we de beladingsgraad. Dit verhoogt de efficiency en verlaagt de kosten. We leveren zelf transportmiddelen inclusief chauffeurs en werken daarnaast samen met transportpartners die hetzelfde doen. Daardoor zijn we enorm flexibel en kunnen we ervoor zorgen dat er altijd geleverd kan worden, ook op piekmomenten. Een groot voordeel voor de producent is dat hij zekerheid heeft met betrekking tot capaciteit en niet zelf hoeft te investeren in transportmiddelen en chauffeurs. Onze chauffeurs zijn goed opgeleid en weten waar ze het over hebben. Ook ondersteunen wij hen actief. Speciale transportcoördinatoren en technisch coördinatoren staan onze chauffeurs met raad en daad bij en helpen problemen op te lossen wanneer die zich aandienen.

Tijd winnen

Data en IT spelen een belangrijke rol bij het verder verbeteren van het logistieke proces. Daarin zijn wij uniek. Op basis van data maken we analyses die kunnen bijdragen aan verdere optimalisatie van processen. Neem bijvoorbeeld het beladingsproces bij een fabriek. Daarin zijn er op een dag verschillende piekmomenten. Maar als er maar vier laadstraten zijn en er komen acht bulkwagens tegelijkertijd om te laden dan kost dat tijd en geld. Met de data die wij genereren kunnen wij de klant helpen om dat proces meer gelijkmatig over de dag te spreiden, zodat een bulkwagen niet onnodig stilstaat. Onze chauffeurs in de divisie Feed rijden circa drieduizend ritten per week.  Als je per rit drie minuten kunt besparen, praat je over serieus grote getallen. Ontzorgen, focussen en pionieren: Dat is onze kracht.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.