Safety & Quality

Aandacht voor mens en omgeving staat bij de dagelijkse werkzaamheden van Nijhof-Wassink voorop. Dit betekent een proactieve aanpak op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid, beveiliging en duurzaamheid. De strenge standaard die onze opdrachtgevers hanteren voor het transport van hun producten is bij Nijhof-Wassink de algemeen geldende norm.

Business Improvement en SHEQ

Wie de beste wil zijn, moet kwaliteit leveren. Nijhof-Wassink levert niets minder dan dat. Vooral omdat we voortdurend blijven zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren. Onze afdeling Business Improvement houdt zich bezig met opleidingen, technologie en innovaties. Door hier serieus werk van te maken, kunnen wij optimale prestaties garanderen op het gebied van Safety, Health, Environment en Quality (SHEQ). Voor zowel nu als in de toekomst.

 

AANDACHT VOOR VEILIGHEID

Nijhof-Wassink zet zich actief in voor de gezondheid en veiligheid van haar medewerkers en de omgeving. Wij doen er alles aan om onze chauffeurs veilig thuis te laten komen. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van onze eigen chauffeurs, maar ook voor de omgeving onderweg en op of rond onze laad- en loslocaties. Wij streven naar nul ongevallen en willen incidenten en ongevallen voorkomen.

Wij zijn betrokken bij verschillende nationale en internationale initiatieven rondom dit onderwerp. Ook stellen we onze kennis beschikbaar aan de branche. Nijhof-Wassink heeft een eigen veiligheidsadviseur (Dangerous Goods Safety Advisor / DGSA) in dienst.

Enkele voorbeelden van veiligheid bij Nijhof-Wassink:

  • Jaarlijkse evaluatie van het QHSSE systeem door onafhankelijke auditors met behulp van het Safety and Quality Assessment System
  • Onze vloot bestaat uit uitsluitend jonge Volvo-trucks, voorzien van vele actieve en passieve veiligheidssystemen en –voorzieningen;
  • Medewerkers hebben een diepgaande productkennis van de stoffen die wij opslaan en vervoeren  
  • Vastgelegde procedures voor laden en lossen om kwaliteitsverlies en contaminatie te voorkomen
  • ‘Near-miss’-protocol om risicovolle situaties terug te koppelen aan onze kwaliteitsmedewerkers en klanten
  • Een uitgebreid opleidingspakket, met o.a. de trainingen Werken op hoogte, Werken met de heftruck, ADR-awareness en Anti-kanteltraining.
  • Als GMP+ gecertificeerd bedrijf garanderen wij de voedselkwaliteit en diervoederveiligheid

BEHAVIOUR BASED SAFETY

Bij de vertaling van ons veiligheidsbeleid naar de dagelijkse uitvoering is er een belangrijke rol weggelegd voor onze BBS-coaches en mentorchauffeurs. Nieuwe chauffeurs doorlopen een intensief trainingsprogramma onder leiding van een ervaren mentorchauffeur. Vanaf het moment dat een chauffeur in dienst komt, blijven we hem volgen en trainen op het gebied van rijgedrag en veilig werken. Zo wordt veilig werken een gewoonte. Andere belangrijke onderdelen in het BBS-programma zijn steekproefsgewijze spotchecks en uitgangscontroles, bewust omgaan met de rij- en rusttijden en uitgebreide chauffeursinstructies bij ingebruikname van een nieuwe truck.

Certificeringen

Nijhof-Wassink is gecertificeerd conform:

ISO 9001:2015
ISO 22000:2018
Responsible Care
ECTA Membership
GMP+ FSA
GMP+ FRA

Daarnaast neemt Nijhof-Wassink ook deel aan de volgende initiatieven en normeringen:

SQAS tankcleaning
SQAS transport service
SQAS Warehouse
ATCN Rijssen
ATCN Coevorden
Keurmerk veilig ondernemen
Veilig op 1 

Wilt u meer weten over onze initiatieven ten aanzien van kwaliteit en veiligheid? Neem dan contact op met uw accountmanager of met Erik Taal, SHEQ manager en Veiligheidsadviseur.

 

Contact:  Erik Taal
Erik Taal | SHEQ manager

People, Planet, Profit

Een duurzame manier van werken die goed is voor mens en milieu: daar staat Nijhof-Wassink voor. In onze manier van werken creëren we een balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit.

Innovatie bij Nijhof-Wassink

Wie in de transportwereld voorop wil blijven, moet continu vernieuwen. Bij Nijhof-Wassink geven we daarom hoge prioriteit aan innovatie op het gebied van veiligheid, materieel, opleidingen en IT -systemen. Door hier werk van te maken, kunnen wij optimale prestaties garanderen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.