Dry Bulk Logistics

Dry Bulk Logistics

Nijhof-Wassink is specialist in het silotransport van droge bulkgoederen voor de chemische en petrochemische industrie: schone granulaten en poeders zoals Polyvinylchloride (PVC), Polyethyleen (PE), Polypropyleen (PP) en Polyethyleentereftalaat (PET). Met een moderne vloot, internationaal netwerk en focus op kwaliteit garanderen we de meest optimale payload en leverbetrouwbaarheid. Maak kennis met our drive for Dry Bulk Logistics.

On-time delivery in bulktransport

Meer dan 99% van onze leveringen is on-time en dit meten we continu. Dit realiseren we met een strakke planning en met de meest ervaren chauffeurs die hun verantwoordelijk nemen. Ons jonge en representatieve transportmaterieel, bestaat uit trekkende eenheden en silo-opleggers waaronder meerdere vacuüm silo opleggers (zuigopleggers). Onze truck-opleggerscombinaties wegen minder dan 15.000 kg voor een optimale payload, zonder in te boeten op veiligheid.

Betrouwbare one-stop-shop

Nijhof-Wassink is de betrouwbare one-stop-shop voor uw lokale en internationale silo wegtransporten. Als specialist hebben we alle productkennis in huis om uw droge bulk in optimale conditie bij uw eindklanten af te leveren. Onze vakbekwame chauffeurs worden bovendien regulier getraind door onze BBS-instructeurs (Behaviour Based Safety) en werken volgen de strengste veiligheidseisen, zoals vastgelegd in ons Safety, Health, Environment en Quality (SHEQ) programma.

Innovatief TMS

Ons moderne Transport Management Systeem (TMS) stelt ons in staat om nog doelgerichter, efficiënter en productiever te werken. Het is een van de innovatieve ontwikkelingen van Nijhof-Wassink LIVE waarmee we een realtime connectie maken tussen uw en onze IT-systemen. Door onder andere het delen van de orderstatus, laad- en lostijden, de trucklocatie en zelfs uw voorraadstand, komen we samen met u tot het ultieme digitale supply chain network. U kunt uw transporten live volgen en bent altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.

 

Okko ten Hoff
Commercial Manager

Nijhof-Wassink ontvangt gouden 4STAR Award uit handen van Dow

Op 12 juni 2024 ontvingen onze collega's Bertil Bouwhuis (Managing Director) en Okko ten Hoff (Sales Manager) de gouden 4STAR award uit handen van Dow Chemicals. Dow wil met deze award haar logistieke partners erkenning geven op het gebied van vier kernwaarden: Veiligheid, Service, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid.

Lees verder

Transportdivisies Nijhof-Wassink Group bundelen krachten

Vanwege veranderende marktomstandigheden en een duidelijke ‘synergie wens’ zijn de transportdivisies, Feed-, Food- en Chemical Logistics, binnen Nijhof-Wassink Group per 1 februari 2024 jl samengevoegd tot één transportorganisatie.

Lees verder

Nijhof-Wassink behaalt bronzen EcoVadis medaille

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op het gebied van MVO. Als een van de weinige transportondernemingen mag Nijhof-Wassink nu trots dit label dragen.

Lees verder

Werken aan een win-win situatie

Eén loket, één aanspreekpunt, één partij die hen volledig ontzorgt. Dat kenmerkt het partnerschap tussen Crespel & Deiters Group en Nijhof-Wassink. Of het nu gaat om transport, het afhandelen van douaneformaliteiten voor transport naar overzeese bestemmingen, silo-opslag of handling: wij regelen het en zorgen ervoor dat het goed komt.

Lees mijn verhaal

Een passie voor tarwe

Wat hebben hoogwaardige kleefstoffen voor golfkarton, diervoeding en vegetarische alternatieven voor vis en vlees met elkaar te maken? Het antwoord: in al deze producten worden tarweproducten verwerkt

Lees verder

Nijhof-Wassink Group neemt Wemmers Tanktransp

Wemmers Tanktransport en Nijhof-Wassink Group hebben overeenstemming bereikt om samen verder te gaan. Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Wemmers Tanktransport worden per 1 januari 2022 onderdeel van de Nijhof-Wassink Group.

Lees verder

Nijhof-Wassink onderstreept verduurzaming met Profile en Nijwa Groep

Profile Nederland en 3 vestigingen van Volvo & Renault truck dealer Nijwa Groep (Rijssen, Hengelo en Zwolle) verzorgen per 1 september 2021 het totale bandenonderhoud van Nijhof-Wassink – voor in totaal 600 trucks en 600 opleggers. Stilstand kost geld en daarom werkt Profile proactief aan het reduceren van pechgevallen en daarmee CO2 uitstoot voor Nijhof-Wassink.

Lees verder

Nijhof-Wassink gaat verder met verduurzamen

Als logistiek bulk- en zakgoedspecialist is Nijhof-Wassink dagelijks met ruim 550 vrachtwagencombinaties nationaal en internationaal onderweg voor haar klanten in de chemische- en mengvoederindustrie. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee op het gebied van duurzaamheid. Met een proactieve aanpak wil Nijhof-Wassink een positieve bijdrage leveren aan de Green deal doelstelling van de Europese Unie; in 2050 klimaatneutraal werken.

Lees verder

Nieuwe Managing Director Divisie Chemical Logistics

Wij stellen u graag voor aan Bertil Bouwhuis, onze nieuwe Managing Director Chemical Logistics.

Lees verder

Omgaan met calamiteiten

Bulkchauffeur Jan ter Harmsel rijdt met een zuigoplegger en houdt zich vooral bezig met calamiteiten. Flexibiliteit en oplossingsgerichtheid zijn hierbij belangrijk.

Lees mijn verhaal

Morssinkhof Rymoplast, Closing the loop

Morssinkhof Rymoplast is een van de grootste Europese recyclingbedrijven van kunststof. Nijhof-Wassink regelt de opslag in Coevorden en een groot deel van het transport.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.