Hoe wij Diversey hebben ondersteund om aan de enorme vraag te voldoen

blog

In opdracht van Diversey zijn we het transport van ethanol gaan doen. Desinfectiemiddelen moeten minimaal 70% ethanol bevatten voor een goede en effectieve werking en dus was er veel behoefte aan die grondstof. We laden de grondstof alcohol op diverse locaties in Duitsland en Nederland en lossen deze ondermeer op een productielocatie in Engeland. Op dezelfde locatie laden we het gereed product, desinfectant, voor afvullocaties in Engeland, Nederland, Polen en Italië.

Bij dit project hebben we een gecombineerd concept van weg- en intermodaal transport aangeboden. Belangrijk voordeel van intermodaal transport is de flexibiliteit. Door tankcontainers tussentijds op te slaan kunnen we onvoorziene productievertragingen opvangen, zonder directe impact op de totale supply chain. De kosten kunnen hierdoor ook relatief laag gehouden worden. Door de combinatie met wegtransport kunnen we on-time delivery garanderen, hetgeen van groot belang is omdat de afvullijnen continu bezet dienen te zijn. Alleen al in de periode mei tot en met juli hebben we in totaal zo’n 1,9 miljoen liter alcohol en 2,3 miljoen liter desinfectant voor Diversey vervoerd.

Reinigingsmiddelen
Naast deze extra werkzaamheden gingen ook de andere, reguliere werkzaamheden die wij voor Diversey uitvoeren gewoon door. We rijden met onze Liquid Bulk Logistics-afdeling voor Diversey reinigingsmiddelen naar verpakkers, waar ze worden afgevuld in kleinverpakkingen, en de levensmiddelenindustrie. Dat laatste gaat met name om reinigingsmiddelen die worden gebruikt op productielocaties. Deze werkzaamheden spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland, België en Duitsland.

Veilig werken
De focus op veiligheid en veilig werken is een andere belangrijke waarde die Diversey en Nijhof-Wassink delen. Wij laden en lossen alleen als dat veilig kan. Dat houdt ook in dat onze chauffeurs niet laden of lossen als niet aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan, bijvoorbeeld als er op een losadres geen oogdouche is, of als een chauffeur wordt gevraagd een monster van het product te nemen. Dat leidt wel eens tot discussie met de klant van de klant. Het is dan fijn om te weten dat Diversey dezelfde visie heeft en je als opdrachtgever daarin ondersteunt.

 

Auteur:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.