Flinke CO2-reductie met intermodaal transport

blog

Voor onze klant Covestro voeren wij intermodaal transport uit naar Polen. Wij laden tankcontainers bij de productielocatie van Covestro in Antwerpen en brengen deze over de weg naar de Combi Terminal Twente (CTT) in Rotterdam. Bij CTT worden de tankcontainers op de trein gezet naar één van de containerterminals in Polen. Na aankomst in Polen verzorgen we met eigen trucks de last-leg naar de ontvanger. 
Intermodaal transport is duurzaam. We reduceren de CO2-uitstoot met circa 46 procent door het transport naar Polen uit te voeren over het spoor in plaats van over de weg. Ter illustratie: een treinreis is het equivalent van 88 transportbewegingen over de weg. Sinds kort doen we overigens hetzelfde vanuit Dormagen in Duitsland, waar Covestro ook een productielocatie heeft. Vanuit Dormagen worden tankcontainers via Duisburg naar Polen geraild. Met onze duurzame inspanningen ondersteunen we Covestro in het waarmaken van haar ambitie: To make the world a brighter place’.

Real time visibility en connectiviteit worden steeds belangrijker en daarom zijn onze tankcontainers voorzien van track & trace. Daarmee kunnen wij niet alleen zien waar de container is, maar ook de temperatuur van het product op afstand volgen. Polyolen moeten een temperatuur tussen de 20 en 30 graden Celsius hebben bij het lossen. De planners van onze vestiging in Kutno in Polen kunnen op afstand zien of het product in de tankcontainer, terwijl deze nog onderweg is, na aankomst moet worden verwarmd. Daar kan alvast rekening mee worden gehouden in de planning zodat ook de laatste schakel in de supply chain, van de terminal naar de eindklant, zo efficiënt mogelijk verloopt. Ook onze opdrachtgever kan op het webplatform de status van de container bekijken en heeft zodoende inzichtelijk wanneer er een afwijking is op de afgesproken levertermijn met hun klant.

Wij bieden een full service partnership. Na aankomst van de tankcontainer stemt onze planning in Kutno met de klant af wanneer hij het product wil ontvangen. Dat kan eerder, maar ook later zijn, als de voorraadtank bij de klant nog niet genoeg ruimte heeft. Tevens kan het timeslot voor levering worden vastgesteld, waardoor we wachturen vermijden en dus kosten besparen. Een win-win situatie voor alle partijen!
 

Auteur:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.