Antivries per trein

blog

De winters in Polen zijn over het algemeen strenger dan in Nederland. Met de aanwezigheid van een grote hoeveelheid sneeuw en kou is het belangrijk om voldoende ruitensproeiervloeistof in je auto te hebben. Natuurlijk voorzien van antivries. Schone ruiten is toch een absolute must voor veilig rijden. Eén van onze klanten is een belangrijke ruitensproeiervloeistof-leverancier voor de Poolse markt. De vraag naar dit product is sterk weersafhankelijk. Bij geen sneeuw is er nagenoeg geen afname en als het sneeuwt, dan is alles binnen no-time uitverkocht. Voor onze klant is het dus belangrijk om snel op weersveranderingen te kunnen anticiperen om altijd aan de vraag naar ruitensproeiervloeistof te kunnen voldoen. Bij Nijhof-Wassink zorgen wij met een floating stock voor een flexibele en kwalitatief goede oplossing.

Al voor de Poolse winter begint, halen wij met onze tankcontainers de ruitensproeiervloeistof bij de fabrikant op. Onze containers worden op de CTT-terminal in Rotterdam op de treinen van PCC gezet. Deze vertrekken 6 keer per week vanuit de havenstad naar de railterminal in Kutno, Polen. Vanuit het ADR-depot van de railterminal kunnen we op afroep snel en flexibel leveren aan de klanten van onze klant. Niet alleen heeft de ruitensproeiervloeistof-fabrikant de zekerheid dat hij kan leveren wanneer er vraag naar zijn product stijgt, hij heeft ook de zekerheid dat de kwaliteit van het transport van deur tot deur goed is. Het voorladen, het treintransport, de opslag, het papierwerk en het transport naar de eindbestemming, het hele logistieke en administratieve proces wordt door Nijhof-Wassink geregeld en uitgevoerd.

Door met een floating stock te werken en gebruik te maken van intermodaal vervoer dragen we bij aan ons Responsible Care principe. De grote voorraden ruitensproeiervloeistof worden in één transportbeweging naar Polen gebracht. Dit leidt tot minder CO2 uitstoot, verlaging van filedruk en verlaging van de transportkosten. En met minder verkeer op de wegen verlaagt ook de kans op ongelukken. Responsible Care is voor Nijhof-Wassink zeer belangrijk. Het hele jaar door werken we hieraan. Zowel in de antivries- als in de antivriesloze perioden van het jaar.

Auteur:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.