Zo helpt Diversey bij het bestrijden van COVID-19

Welke impact COVID-19 had op Diversey? Karel van Gorp, Managing Director van Diversey Benelux, illustreert dat met het cijfer 25. "Op enig moment was bij ons de vraag naar desinfectiemiddelen 25 keer groter dan de productiecapaciteit. Echt ongekend." 

Diversey is al ruim 100 jaar gespecialiseerd in schoonmaak, hygiëne en desinfectie in de ruimste zin van het woord. Ze zijn een B2B-supplier. Van Gorp: "Onze opdrachtgevers zijn bedrijven en instellingen, zoals de horeca, foodservice, retail, overheid, gezondheidszorg en schoonmaakbedrijven. We leveren producten, machines en bieden services, zoals trainingen." 

Hygiëne cruciaal
'Let's live' is de missie van Diversey. Die missie kreeg dit jaar vanwege de coronacrisis een extra dimensie. "Door COVID-19 is de relevantie van onze branche met stip gestegen", constateert Van Gorp "Hygiëne en reiniging spelen een cruciale rol in de strijd tegen het coronavirus". 

Diversey ondernam diverse stappen toen de impact van het COVID-19 zich aftekende. Van Gorp: "Allereerst hebben we maatregelen getroffen om de veiligheid van onze mensen te waarborgen. Daarnaast kregen we veel vragen van onze klanten. De branches die we bedienen, hadden op heel veel verschillende manieren met corona te maken. Een aantal viel stil omdat de overheid besloot dat sommige branches dicht moesten, zoals de horeca. In andere branches liepen ze zich juist het vuur uit de sloffen, zoals de gezondheidszorg en retail." Vanaf het moment dat COVID-19 uitgroeide tot een pandemie, etaleerde Diversey haar expertise. "In zo'n situatie is het zaak om je rol te pakken en te helpen om de samenleving overeind te houden", zegt Van Gorp. "Alles begint bij kennis en het delen daarvan. Wij kunnen bogen op meer dan een eeuw aan cleaning- en hygiëne-expertise. Het gaat erom dat je de klant echt helpt met zijn of haar specifiieke vragen."

Een voorbeeld daarvan volgens Van Gorp: "We kregen veel vragen uit de retail. Supermarkten vroegen zich af wat ze moesten doen om de veiligheid van personeel en klanten te garanderen. We hebben heel gericht kunnen helpen, bijvoorbeeld met het ontwikkelen van protocollen voor het desinfecteren van je handen bij binnenkomst. Daarnaast hebben we in kaart gebracht wat de grootste risicodragers zijn. Dus: welke zaken raken mensen veel aan? Denk aan de winkelwagen, de handgreep van de koeling, etcetera. Dat hebben we voorzien van gericht advies; wat heb je nodig om schoon te maken en te desinfecteren? In welke frequentie moet je dat doen en hoe moet je dat doen?" 

Extreme piek
De vraag wisselde per branche. Sommige bedrijfstakken zochten om de veiligheid van personeel en klanten te waarborgen concrete handvatten, gekoppeld aan middelen, terwijl ziekenhuizen vooral behoefte hadden aan producten. Ook op andere terreinen deelde Diversey haar kennis en nam ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Toen de overheid versoepelingen aankondigde en ondermeer scholen en horeca weer open gingen, stelde Diversey bijvoorbeeld gratis desinfectieprotocollen beschikbaar. 

Deze grote vraag naar producten stelde Diversey voor uitdagingen. Het was soms een flinke puzzel om aan voldoende grondstoffen te komen en deze op de plaats van bestemming te krijgen. Logistieke dienstverleners zijn een essentiële schakel in die ketting. Zo verzorgt Nijhof-Wassink nu voor Diversey het transport van ethanol, een belangrijk bestanddeel voor ontsmettingsmiddelen. 

Na een samenwerking van al tientallen jaren vragen deze bijzondere tijden om bijzondere oplossingen. Flexibel, snel kunnen schakelen en practief handelen kenmerkt de samenwerking tussen Diversey en Nijhof-Wassink. Beiden hechten veel waarde aan betrouwbaarheid en het nakomen van afspraken. Daar kan je op bouwen.
 

Auteur:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.