Flexibiliteit over het spoor

blog

Vanuit Kutno in Polen monitor ik samen met mijn collega’s de shuttletreinen waarop onze tankcontainers staan met liquid bulk producten van onze klanten. Deze shuttlediensten rijden van Rotterdam naar de eindbestemming in Kutno, hartje Polen. Een reis van ongeveer 1.100 kilometers. Daarnaast zorgen we voor de planning van ons materieel en chauffeurs van en naar de containerterminal en vervolgens naar het losadres. Voor een aantal opdrachtgevers mogen we de planning hiervan afstemmen met de eindklant. Door het directe contact met de klant van onze klant kunnen we ervoor zorgen dat de levering op een voor hen passend moment gedaan wordt.

Met 10 shuttletreinen per week bieden we veel flexibiliteit en moeten we altijd rekening houden dat we last minute de planning moeten aanpassen om onze klanten te helpen. Zo ontvingen we een tijdje geleden een telefoontje van een klant van ons uit Poznan. Ze hadden een groot probleem. Een belangrijke grondstof voor de productie van hun product dreigde op te raken. Door omstandigheden raakten ze sneller door de voorraad heen dan verwacht. De fabriek dreigde stop te worden gezet. Een rampscenario voor onze klant en hun afnemers. Het telefoontje was één van de laatste strohalmen om een oplossing te vinden voor dit grote probleem.

De bestelling van het product was inmiddels met de containertrein onderweg naar Poznan. Maar door deze calamiteit zou de reeds geplande levering te laat komen. Direct na dit alarmerende telefoontje hebben we contact gezocht met onze railpartner PCC. Als operator van de containertreinen konden ze ons nuttige informatie geven over de aankomsttijden op de containerterminals langs de route. Zo wisten we wanneer en waar we de container eerder konden onderscheppen om de race tegen de klok te winnen. Onze chauffeursplanning hebben we aangepast en zorgden we ervoor dat onze chauffeur en zijn containerchassis naar de containerterminal van Frankfurt am Oder aan de Duits-Poolse grens gestuurd werd. Doordat we de levering eerder konden oppikken hadden we genoeg tijd gewonnen om de grondstof op tijd bij onze klant te brengen en de productie te redden. Een schitterende teamprestatie van onze partners en onze eigen mensen.

Auteur:  Rafal Sucina
Rafal Sucina | Planner Chemical Logistics

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.