Inland Terminals Group neemt Combi Terminal Twente over

Inland Terminals Group, bestaande uit BCTN en MCS, heeft met Bolk Transport en Nijhof-Wassink overeenstemming bereikt over de aankoop van Combi Terminal Twente (CTT). Door het toevoegen van de drie inland terminals van CTT (Almelo, Hengelo Ov. en Rotterdam) ontstaat er een samenwerkingsverband van 16 inland container terminals in Nederland en België en zal Inland Terminals Group kunnen werken aan veel mogelijkheden op het gebied van efficiency, digitalisering, administratie en verduurzaming.

De 16 terminals verbinden grote delen van Nederland en Vlaanderen met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Gezamenlijk vervoeren de drie terminalbedrijven ruim 800.000 TEU per jaar. Met de uitbreiding kan Inland Terminals Group aan de wens van verladers en ontvangers voldoen om meer lading over het water te gaan vervoeren en het volle wegennet te ontlasten.

CTT

CTT werd in 1996 opgericht door transportbedrijf Bolk uit Almelo met als doel om intermodaal vervoer over water en spoor van zeecontainers van en naar Twente te verzorgen. In 2001 stapten BCTN, MCS en Nijhof-Wassink als nieuwe partners in. Nijhof-Wassink is sindsdien voor 25% aandeelhouder.

“Onze operationele betrokkenheid is van begin af aan minimaal geweest en onze core-business ligt in de automotive en logistieke sector. Samen met de CTT-collega’s, die allemaal aanblijven, kan Inland Terminals Group voldoen aan de specifieke wensen en bijzonderheden van de klanten. Het is een logische zet voor ons om - letterlijk - de weg vrij te maken voor Inland Terminals Group zodat zij verder kunnen groeien. Ook op het gebied van efficiency en verduurzaming”, aldus Erik Schiphorst (CEO Nijhof-Wassink Group).

Auteur:  Erik Schiphorst
Erik Schiphorst | CEO

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.