Morssinkhof Rymoplast, Closing the loop

case

Zonder het te weten heeft iedereen weleens producten in handen waarvan de grondstof geleverd is door Morssinkhof Rymoplast. Het bedrijf is een van de grootste Europese recyclingbedrijven van kunststof. Producten die gemaakt worden van de herwonnen grondstof zijn vuilniszakken, kliko’s maar ook 100% uit herwonnen kunststof vervaardigde PET-flessen. Dat laatste is bijzonder omdat het om Food Approved regranulaat gaat.

Het herwinnen van grondstoffen uit afval, dat is in het kort de core business van Morssinkhof Rymoplast. Stefan Morssinkhof, die samen met zijn broers Rolf en Eric de huidige directie vormt: Wij produceren herwonnen grondstoffen. Altijd met het motto van mijn vader in gedachten, namelijk dat de herverwerking van kunststof tot een hoogwaardig herwonnen grondstof alleen dan ecologisch en economisch verantwoord is als de aanvoer in voldoende hoeveelheid en kwaliteit aanwezig is. Tegelijkertijd moet de geproduceerde herwonnen grondstof voldoende toepassingsmogelijkheden hebben. Met andere woorden, zorg voor een afzetmarkt voordat je aan iets nieuws begint. Inmiddels hebben we acht vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Polen en zijn we een van de grootste kunststof recyclingbedrijven in Europa.”

Realistisch duurzaam

Noem de filosofie van Morssinkhof Rymoplast realistisch duurzaam. Want Morssinkhof Rymoplast draagt bij aan duurzaam ondernemen door oplossingen te bieden voor afvalstromen en de inzet van hoogwaardige gerecyclede grondstoffen mogelijk te maken, zonder daarbij de economische motieven uit het oog te verliezen.

Het product MOPET-A voldoet aan de strengste regelgeving en wordt onder meer als grondstof gebruikt voor het produceren van flessen door producenten van soft drinks en mineraal water. Morssinkhof Rymoplast zorgt daarmee voor een significante reductie van de CO2-uitstoot, terwijl de grondstof het kwaliteitsniveau van virgin kunststoffen heeft. We spreken dan van Closing the Loop, feitelijk is de keten daarmee gesloten. Coca Cola heeft het in Duitsland bijvoorbeeld nu al op zijn groene verpakking staan, die fles wordt gemaakt van 100% MOPET-A. In vergelijking tot nieuwe kunststof is het minder milieubelastend, het kost namelijk veel energie om polymeren te maken.

Voor ons product moet je echter wel een partnership aangaan. Het gaat om de wil om te verduurzamen. Zeker nu met de lage olieprijzen is het bijna makkelijker om virgin grondstoffen te gebruiken. Het besef groeit bij onze klanten dat het gebruik van herwonnen grondstoffen noodzaak is. We moeten echter wel een levergarantie kunnen verstrekken. In ons partnership met Nijhof-Wassink hebben we dat kunnen afdekken. Zij regelen de opslag in Coevorden voor ons, zodanig dat het productieproces niet in gevaar kan komen. Daarnaast zorgen zij voor een groot deel van het transport van onze producten naar onze klanten. De relatie tussen de twee bedrijven is langdurig en gaat bijna 50 jaar terug. Zoals wij onze klanten ontzorgen, zo geldt dat ook voor Nijhof-Wassink.”

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.