Werken aan een win-win situatie

blog

Eén loket, één aanspreekpunt, één partij die hen volledig ontzorgt. Dat kenmerkt het partnerschap tussen Crespel & Deiters Group en Nijhof-Wassink. Of het nu gaat om transport, het afhandelen van douaneformaliteiten voor transport naar overzeese bestemmingen, silo-opslag of handling: wij regelen het en zorgen ervoor dat het goed komt.

Van Ibbenbüren naar Mexico
Met ons full service concept met eigen chauffeurs, eigen materieel en eigen op- en overslagfaciliteiten bieden wij Crespel & Deiters een totaaloplossing. Crespel & Deiters huurt momenteel drie opslagsilo's van 300 m3 bij ons logistiek centrum in Coevorden. In onze silo-opslag slaan we onder andere een safety stock tarwezetmeel op, waarmee Crespel & Deiters schommelingen in zijn productie kan opvangen. Daarnaast verzorgen wij een reguliere stroom van het product Weizenstärke, dat is bestemd voor de lijm- en papierindustrie, van de productielocatie van Crespel & Deiters in Ibbenbüren naar Mexico. Wekelijks laden wij gemiddeld 150 ton bulkproduct in Ibbenbüren met onze silowagens. Dat wordt bij ons in Coevorden in een opslagsilo gelost. Dit materiaal wordt afgezakt in bigbags, op pallets geplaatst en verzendklaar gemaakt in ons warehouse. Elke week worden er tussen de vier en acht zeecontainers geladen door onze logistiek medewerkers. De containers worden verzegeld en voorzien van exportdocumenten, waarna de containers via binnenvaart of trein naar de zeeterminals in Rotterdam, Wilhelmshaven of Hamburg gaan, met als eindbestemming klanten in Mexico.

Het voordeel van intermodaal transport
Met intermodaal transport kunnen we het transport kostenefficiënt en milieuvriendelijk uitvoeren. Op deze manier dragen we ook bij aan de duurzaamheidsambities van Crespel & Deiters om de impact op het milieu te verminderen. Bovendien zijn in dit geval de lijntjes letterlijk zeer kort, aangezien de EuroTerminal in Coevorden naast onze locatie is gevestigd. Zo is er voor alle partijen sprake van een win-win situatie.

Okko ten Hoff
Commercial Manager Dry Bulk Logistics

Auteur:  Okko ten Hoff
Okko ten Hoff | Commercial Manager

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.