100 nieuwe Volvo Trucks voor Nijhof-Wassink

Nijhof-Wassink heeft onlangs honderd nieuwe Volvo trucks besteld . De levering omvat onder het nieuwe model van de FH en FM. De nieuwe trekkers komen ter vervanging van en aanvulling op het huidige wagenpark.

Het chauffeurscomfort is voor Nijhof-Wassink één van de redenen om Volvo trucks te kiezen: “Wij kennen de Volvo FH al jaren als een zeer chauffeursvriendelijke truck. In het nieuwe model is dit alleen nog maar verder verbeterd. Ook de nieuwe Volvo FM is er qua chauffeurscomfort enorm op vooruitgegaan. Zo biedt de nieuwe cabine een extra kubieke meter ruimte en meer licht door het nieuwe dakluik. Ook kan de chauffeur een betere zitpositie vinden doordat het stuur nu meervoudig verstelbaar is. Onze mensen vormen het hart van Nijhof-Wassink en daar willen wij extra goed voor zorgen”, verklaart Bertil Bouwhuis, Managing Director Chemical Logistics bij Nijhof-Wassink.

De Volvo FH trucks zijn voorzien van I-Save met Turbo Compound motor die 300 Nm extra koppel biedt. “We rijden al met enkele I-Save- en LNG-modellen en hebben kunnen ondervinden dat onze CO2-footprint verder omlaag gaat zonder concessies te doen aan onze dienstverlening. Zo werken we aan een verdere verduurzaming van ons bedrijf”, geeft Bertil Bouwhuis aan.


Veiligheid extreem belangrijk

Daarnaast is veiligheid voor Nijhof-Wassink extreem belangrijk. “We zullen er alles aan doen dat onze chauffeurs hun werk prettig en veilig kunnen uitvoeren. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van onze eigen chauffeurs, maar ook voor de omgeving onderweg en op en rond onze laad- en loslocaties. Onze trucks hebben dan ook een hoog standaard niveau op gebied van comfort en veiligheid. Zo lossen onze chauffeurs van onze divisie Feed Logistics op boerenerven. Ze moeten daar manoeuvreren op een beperkte ruimte. Een goed overzicht vanuit de cabine is daarom extreem belangrijk. Met de nieuwe Volvo FM is het zichtveld met maar liefst 10% verbeterd. Bovendien geven de dodehoekcamera en de achteruitrijcamera extra zicht. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving voor onze mensen en voor alles en iedereen rondom de truck”, geeft Martin Schoemaker, Managing Director Feed Logistics Nijhof-Wassink aan.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.