Full service intermodaal transport naar Polen

blog

Op dit moment rijden er wekelijks 10 shuttle treinen van de Rotterdamse haven naar diverse containerterminals in Polen. Deze rijden volgens een vast schema zodat onze klanten verzekerd zijn van flexibiliteit en ook zeker weten dat hun product op tijd wordt geleverd.

Het specialisme van intermodaal vervoer van liquid chemicals naar Polen gecombineerd met het aanbieden van een volledig Nijhof-Wassink logistiek concept heeft ervoor gezorgd dat het vervoerde volume t.o.v. 2015 verdrievoudigd is.

Voor onze klanten in Noord-Frankrijk, België en Nederland brengen wij hun producten met onze eigen chauffeurs en eigen vrachtwagencombinaties naar de Rotterdamse haven. Op de terminal van CTT aangekomen worden de tankcontainers van de chassis gehaald en op de treinen gezet. Ook dit gebeurt met eigen mensen en materieel, Nijhof-Wassink is namelijk medeaandeelhouder van CTT. Naast de Rotterdamse haven heeft CTT nog 3 inlandse containerterminals in Nederland en Duitsland De treinreis van de containers worden door onze eigen planners op onze vestiging in Kutno, Polen gemonitord. Zij weten hierdoor wanneer de containers op de terminal in Polen aankomen. Door onze lokale aanwezigheid kan er snel en accuraat gereageerd en geïnformeerd worden als de trein bijvoorbeeld een vertraging heeft. Mocht de trein eerder arriveren en er zijn afspraken hierover met onze klanten gemaakt, dan neemt onze planning rechtstreeks contact op met de eindklant om af te stemmen of de containers eerder afgeleverd kunnen worden. Door deze fine-tuning worden wachttijden bij de ontvanger voorkomen, hetgeen een kostenbesparing voor de klant betekend.

Het full service concept gaat nog verder. Op het depot van de containerterminal in Kutno, hartje Polen, kunnen de containers ook tijdelijk worden opgeslagen. Door het aanleggen van een zogenaamde bufferstock kan de eindklant snel over de producten beschikken wanneer het hun uitkomt. Daarnaast regelen en voeren wij ook alle administratieve handelingen voor onze klanten uit.

Nijhof-Wassink heeft het hele logistieke proces in eigen hand. Vervoer van klant naar terminal, terminal werkzaamheden, treinvervoer, wegvervoer in Polen naar eindklant of de tijdelijke opslag. Dat zorgt ervoor dat we een hoog performance-niveau kunnen garanderen. Onze chauffeurs zijn echte vakspecialisten die oog hebben voor de veiligheid van mens en milieu. Door hun ervaring, onze constante focus op veiligheid door middel van Behaviour Bases Safety- trainingen en on-the-job-coaching, weten onze mensen hoe ze met de vloeibare chemische producten moeten omgaan en hoe ze ten allen tijden in uitzonderlijke situaties moeten handelen.

CO² reductie

Met meer treinen van Nederland naar Polen groeit het intermodaal vervoer van Nijhof-Wassink met name bij klanten die voorheen hun product over de weg naar Polen brachten. ‘Hierdoor verminderen wij het aantal vrachtwagentransporten dat over een grote afstand plaatsvindt. Dit is veiliger en leidt tot minder CO² uitstoot, verlaging van filedruk en verlaging van transportkosten. Ook met ons materieel zorgen we voor een verdere reductie van CO² uitstoot. De treintarieven voor containers worden onder andere gebaseerd op hun lengte. Een 20-foot container valt binnen de lagere tarieven. De Nijhof-Wassink containers zijn 20 foot en hebben door hun speciale constructie de grootste inhoudscapaciteit in deze categorie containers. Daarnaast hebben we 3-assige trucks in Polen rijden waardoor we een hogere payload per order realiseren. Dit betekent meer product per transport en dus een lagere prijs per ton. Tevens houdt dit in dat je uiteindelijk een lager aantal transporten nodig hebt waardoor je ook mindere CO² emissie hebt.

Auteur:  Tonny Wolberink
Tonny Wolberink | Commercial Manager Liquid Bulk Logistics

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.