Nijhof-Wassink verzorgt brandstofbevoorrading voor alle Argos Tankstations met VARO Renewable Diesel (HVO100)

Rijssen, Nederland – Nijhof-Wassink verzorgt de bevoorrading van brandstof voor alle Argos Tankstations in Nederland. Als onderdeel van VARO Energy Retail (VARO) zet Argos samen met Nijhof-Wassink een belangrijke stap in het terugdringen van emissie uitstoot van dit transport  door gebruik te maken van VARO Renewable Diesel (HVO100)*. Een belangrijke stap op weg naar een Net Zero uitstoot in 2040. De gehele vloot tankwagens van Nijhof-Wassink die wordt ingezet bij VARO rijdt op HVO100. Het onderstreept de krachtige betrokkenheid van Nijhof-Wassink en VARO bij duurzaamheid en inzet om de ecologische impact van onze logistieke activiteiten te verkleinen.

"VARO is de eerste klant die proactief meedoet aan de door ons gestelde doelen, op dit gebied m.b.t.
CO2 reductie. Door het volledig rijden op HVO wordt de CO2 uitstoot met 80 tot 90% terug gedrongen. Een hele mooie stap voor het milieu en een bevestiging van onze goede samenwerking door deze ambitieuze doelstellingen samen aan te gaan." Zegt Bertil Bouwhuis, Managing Director bij Nijhof-Wassink.

"We zijn bijzonder trots om aan te kondigen dat VARO, in samenwerking met Nijhof-Wassink, de overstap maakt naar het gebruik van HVO100, een geavanceerde schone brandstof. Deze belangrijke stap vooruit onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en onze actieve bijdrage aan CO2-reductie. Samen met Nijhof-Wassink zetten we grote stappen richting een duurzamere toekomst en tonen we aan dat ambitieuze milieudoelen haalbaar zijn met de juiste partners en innovatieve oplossingen." voegt Arnold Scherpenkate, Sales Director Nederland van VARO toe.

*VARO Renewable Diesel (HVO100) is een 100% hernieuwbare diesel gemaakt van plantaardige oliën en afvalvetten en staat bekend om de aanzienlijke (milieu)voordelen. HVO100 kan worden gebruikt in alle dieselmotorvoertuigen volgens de EN15940 specificatie en kan zorgen voor een vermindering in
CO2-uitstoot tussen de 80 tot 90% in vergelijking met traditionele diesel.

Foto v.l.n.r.: Bertil Bouwhuis, Arnold Scherpenkate en Jan Meuleman (Operations manager Fuel Distribution Nijhof-Wassink)

Auteur:  Bertil Bouwhuis
Bertil Bouwhuis | Managing Director

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.