Altijd en overal brandstof leveren

case

VARO Energy is actief in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het bedrijf bestaat pas sinds 2012, toen het de raffinaderij in Cressier (Zwitserland) overnam. Sindsdien is VARO Energy via allerlei fusies en overnames in sneltreinvaart uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke brandstoffenhandel van Noord-West Europa.

“Onze taak is om ervoor te zorgen dat onze klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar op de juiste plek en op het juiste moment de beschikking hebben over brandstof van de juiste kwaliteit”, vertelt Arnold Scherpenkate, Wholesale Manager Nederland. Het bedrijf houdt zich in Noord-West Europa bezig met raffinage, opslag en marketing (verkoop) van brandstofproducten en is in de Benelux marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening van brandstoffen. Daarmee is VARO Energy actief in de hele keten: van raffinaderij tot eindgebruiker.

Samenwerken

Een belangrijke rol is weggelegd voor logistieke partners. VARO Energy en Nijhof-Wassink werken sinds 2017 samen, toen VARO de Brand Oil & amiGo-tankstations overnam. Nijhof-Wassink deed destijds het transport voor Brand Oil. Nu vervoert Nijhof-Wassink voor VARO Energy brandstof van terminals naar tankstations. De afdeling Liquid Bulk van Nijhof-Wassink transporteert daarnaast brandstofadditieven naar VARO-depots in Nederland en België. VARO Energy heeft in Nederland negen terminals, waar vanuit brandstof wordt verspreid. “De allerbelangrijkste taak voor onze logistieke partners is dat onze tankstations ‘nat’ blijven zodat een consument te allen tijde brandstof kan tanken op de stations”, zegt Scherpenkate. “Geen product betekent namelijk geen verkoop. Nijhof-Wassink doet dat naar volle tevredenheid, de samenwerking verloopt goed. Ze weten waar ze over praten, kunnen snel en makkelijk schakelen en zijn bovendien een heel sociaal bedrijf. Toen wij de tankstations van UFG, beter bekend als DOC, en Van den Belt overnamen is bijvoorbeeld het hele logistieke stuk inclusief personeel door Nijhof-Wassink overgenomen. Dat gebeurde met behoud van alle arbeidsvoorwaarden en in sommige gevallen zorgde het zelfs voor een verbetering.”

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.

Ik ga akkoord met het toesturen van de nieuwsbrief en ik heb de privacyverklaring gelezen.