Onze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over cookies
Sluiten

Ontmoet onze drive voor betrokkenheid. Ontmoet Jogé Nijhof

Passie voor betrokkenheid

De betrokkenheid bij Nijhof-Wassink kreeg ik met de paplepel ingegoten. Bij ons thuis draaide alles om Nijhof-Wassink en de mensen die er werken. Toen ik achttien was moest er een ‘nieuw meissie’ op kantoor komen. Ik wist eigenlijk niet of ik dat wel wilde maar vader had een arbeidscontract klaar liggen en ik tekende plichtsgetrouw. Veel contact met chauffeurs dus en in die tijd kende je iedereen bij naam, inclusief vrouwen en kinderen. Nu werken er 1.100 mensen en is het onmogelijk om iedereen nog bij naam te kennen. Maar het frustreert mij nog steeds als ik een collega tegenkom waarvan ik de naam niet ken.

Stichting Over@Leven
In 2003 overleed mijn schoonzus en vriendin. Een enorme klap. We zochten in binnen- en buitenland naar mogelijke behandelingen. Maar een uitgezaaid melanoom (huidkanker) betekende heel vaak nog het doodvonnis. Momenteel zijn er echter hoopvolle nieuwe middelen beschikbaar! Na haar dood hebben  we de stichting Over@Leven opgericht. In 2008 werd bij een van de medeoprichters longkanker geconstateerd. In het streekziekenhuis gaven ze haar geen hoop. We zochten ook voor haar verder  naar behandelopties die er WEL(!) bleken te zijn.  Hoewel ze na tweeënhalf jaar overleed, was opnieuw bewezen dat het zinvol is om verder te kijken.  Met deze ervaringen kunnen wij de weg wijzen. Dit doen we ook via www.tipsbijkanker.nl. Er volgde daarna nog een harde klap:  mijn zus overleed in 2010  aan een uitgezaaid melanoom. 

Strijdlust
Ondanks deze zware verliezen komt bij elke hulpvraag alle strijdlust weer naar boven en MOETEN we onze kennis en ervaring delen. Ook kunnen we financieel bijspringen als bepaalde behandelingen niet vergoed worden of als er geen geld is voor familieleden om in de buurt van een ziekenhuis te verblijven. Gezinnen die ‘zwaar’ zitten door ziekte kunnen aangemeld worden voor steun of een opsteker.  De Stichting geeft elk jaar een kalender uit met voor elke week een positieve insteek. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting.

Ik zou mensen die de diagnose kanker krijgen, adviseren een week of twee de tijd te nemen om alle opties te onderzoeken. Een academisch ziekenhuis kan soms een andere, nieuwere behandeling aanbieden. Begin niet overhaast aan de eerste beste chemo. Pak die second opinion en kies bewust de behandeling die bij jou past. Dan krijg je de controle terug en dat geeft je kracht om voor ‘t beste resultaat te gaan!

Ieder kan een hulpvraag indienen, liefst ondersteund via hulpverlening, huisartsen of thuiszorgorganisaties. Aanvragen worden vertrouwelijk behandeld. Contact opnemen kan via www.tipsbijkanker.nl

Foto v.l.n.r.: Gerdien Wassink, Margreeth Bruins, Jogé Nijhof

 

Terug naar overzicht