Safety first Service

blog

Hoe moeilijk kan warehousing nou zijn? Grote hal bouwen, wat mensen aannemen en vervolgens lossen, opslaan en weer laden. Bij Nijhof-Wassink werkt het anders. Gelukkig maar. Met grote zorg voor de producten van onze klanten moeten wij rekening houden met de verschillende belangen van alle partijen die op ons Logistic Centre in Kutno, hartje Polen samenkomen. Met 40.000 m2 opslagcapaciteit, circa 200 vrachtwagencombinaties van externe partijen die dagelijks komen laden of lossen, het groot aantal medewerkers met heftrucks of ander materieel die op ons terrein rijden is het maken van goede afspraken over veilig werken een absolute must. Daarbij is ‘duidelijkheid’ hét sleutelwoord.

Met duidelijkheid voor klanten, subcontractors en leveranciers zorgen wij ervoor dat onze medewerkers en alle andere bezoekers op ons terrein aan het einde van de dag weer veilig naar hun huis kunnen terugkeren en dat de kwaliteit van de aan ons toevertrouwde producten goed blijft. Onze eigen medewerkers werken zorgvuldig en nauwkeurig volgens de HSE procedures. Ze krijgen regelmatig trainingen en onze werkprocedures worden continu geëvalueerd en indien noodzakelijk verbeterd. We leggen de lat ten aanzien van kwaliteit en veiligheid op ons Logistics Centre zeer hoog. Dit geldt voor iedereen. Zo bespreken we onze veiligheidsvoorschriften ook met onze klanten zodat ook hun subcontractors zich hieraan conformeren. Deze vervoerders komen uit Rusland, Letland, Wit-Rusland en Oekraïne. Hun chauffeurs worden voordat ze het terrein op rijden door middel van een instructieformulier en – filmpje op de hoogte gebracht van de geldende veiligheidsregels op ons Logistics Centre. Daarbij hoort ook het dragen van veiligheidskleding.

Helaas komt het meer dan regelmatig voor dat de bezoekende chauffeur geen helm, veiligheidsvest en/of –schoenen bij zich heeft. Onze veiligheidsvoorschriften geven duidelijk aan dat ze dan het terrein niet op mogen. Om het on-time laden niet te vertragen en de veiligheid van de bezoekende chauffeur te garanderen zijn wij onze eigen shop gestart. Hier kunnen ze de ontbrekende veiligheidskledingstukken kopen. Een mooie en succesvolle Nijhof-Wassink Safety First Service.

Auteur:  Honorata PÄ™dziejewska
Honorata Pędziejewska | Forwarding and Customs Department Manager

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.