Onze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over cookies
Sluiten

Investeringen

We dringen lege kilometers en CO2 -uitstoot terug en investeren in ons eigen intermodale netwerk

Nijhof-Wassink investeert in intermodale logistiek, in 2002 openden we onze eerste intermodale locatie in Rotterdam. In 2003 volgde daarop de opening van Nijhof-Wassink Intermodal te Coevorden. Doordat beiden beschikken over verbindingen met het spoor, het water en de weg en daarnaast verscheidene logistieke diensten en opslagfaciliteiten bieden zijn het perfecte hubs.

Deze beide vestigingen staan in direct contact met ons Logistics Centre in Kutno, Polen. Deze vestiging werd geopend op 26 april 2012, direct gelegen naast een nieuwe spoorterminal van PCC Intermodal, met vijf hallen à 8.000 m2. Op deze wijze kunnen wij een korte doorlooptijd garanderen vanuit Nederland naar Polen en andersom.

Het terugdringen van lege kilometers is al jaren een speerpunt van Nijhof-Wassink, minder lege kilometers werkt kostendrukkend en beperkt de CO2-uitstoot. In de mengvoederdistributie werken wij daarom samen met SilFit (www.silfit.com), SilFit heeft reeds haar diensten bewezen door het aantal lege kilometers en spoedbestellingen in de mengvoedermarkt terug gedrongen zijn met respectievelijk 13 en 36 procent.