Warehousing Polen

Honorata Pędziejewska
Forwarding and Customs Department Manager
Offerte
Honorata Pędziejewska
Forwarding and Customs Department Manager
+ 48 24 35 70 030 sales@nijhof-wasssink.com Offerte

Our drive for storage and warehousing

Ons moderne warehouse en silopark in Kutno, Polen biedt in totaal ruim 60.000 m2 magazijnruimte en 11.000 m3 silocapaciteit voor opslag en overslag van droge bulkgoederen. Het logistieke centrum verbindt de handelswegen tussen onder meer Rusland, Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten en Europa. Voor exporterende producenten verzorgt Nijhof-Wassink het transport van (petro)chemische grondstoffen en halffabricaten via weg, water en spoor naar Kutno. Hier slaan wij de goederen veilig op volgens de door u voorgeschreven condities.

Op- en overslag van bulkgoederen

Ons Poolse warehouse staat via het spoor direct in contact met toonaangevende Europese havens in Polen, Duitsland, Nederland en België. Met ons uitgebreide pakket warehousing faciliteiten, ons hoge serviceniveau en een sterk internationaal transportnetwerk heeft Nijhof-Wassink alles in huis om uw logistieke keten te optimaliseren. Wij ontzorgen u volledig!

Silopark en warehousing Kutno

 • Directe intermodale verbindingen met de havens van Rotterdam, Hamburg, Gdansk/Gdynia en Antwerpen
 • Silocapaciteit (11.000 m3) en warehousing (60.000 m2) voor droog stortgoed, zoals polymeren
 • Value Added Logistics met
  • douaneentrepot
  • allin inhouse douaneafhandeling
  • verpakken en verbulken
   • SQAS/EFTCO tankreinigingsstation met verwarmings- en koelfaciliteiten
   • Strategische transporthub voor Oost-Europa

Onze diensten voor bulkopslag en transport

Verbulken en sileren

In welk volume of verpakkingseenheid uw goederen ook aankomen, in ons warehouse kunnen deze voor opslag of transport omgepakt worden naar de daarvoor gewenste verpakkingseenheid. Nijhof-Wassink was de eerste logistiek dienstverlener in Polen met een volautomatische verbulkmachine.  Dagelijks verbulken of sileren wij meer dan 300 ton droge verpakte goederen. Ook kunnen onze gekwalificeerde medewerkers uw bulkgoederen ompakken naar kleinere volumes, zoals 25 kg-zakken en bigbags.

Douane-entrepot

Het Nijhof-Wassink warehouse in Kutno biedt als Authorised Economic Operator (AEO) bonded warehousing (douane-entrepot). Hierdoor zijn we bevoegd voor het afhandelen van alle douaneformaliteiten en hoeven uw goederen bij aankomst in de EU niet ingeklaard te worden. Ons eigen inhouse douanekantoor begeleidt alle processen en verzorgt het papierwerk voor goederen die grensoverschrijdend verhandeld worden. Dit scheelt u tijd en geld.

Strategische transporthub Oost-Europa

Ons logistiek centrum in Kutno heeft een strategische locatie in Polen. Met een directe spoorverbinding tussen Europese havensteden en liggend bij het wegenknooppunt van de snelwegen van Oost naar West en van Noord naar Zuid Polen. Een ideale hub voor het verdere transport van uw (petro)chemische stoffen binnen Polen en andere landen in Centraal- en Oost-Europa, zoals Wit-Rusland, Rusland, Oekraïne, Litouwen, Roemenië, Hongarije en Slowakije. We werken met een automatisch time slot booking systeem. De transporteur reserveert hierin een tijdvak om te laden of lossen. Onze logistieke medewerkers brengen alle benodigde papieren in gereedheid en zorgen ervoor dat de goederen op de gereserveerde tijd klaar zijn om geladen te worden. Deze methode waarborgt een snelle doorstroom en voorkomt onnodige wachtrijen en stilstand.

EFTCO Tankcleaning

In Kutno beschikken wij over een EFTCO-gecertificeerd tankcleaning station voor het computergestuurd reinigen van bulkopleggers en containers. Dit reinigingsstation staat ook ter beschikking van externe transporteurs. Om contaminatie te voorkomen controleren we elke tank voordat deze geladen wordt. Dit is een vast onderdeel van ons kwaliteits- en veiligheidsprotocol.

Internationaal wegtransport bulkgoed

Als internationaal transportbedrijf is Nijhof-Wassink eveneens in staat het volledige silotransport en tanktransport van uw droge en vloeibare bulkgoederen te verzorgen, vanaf het laadpunt bij de Europese havens tot de aflevering bij de eindklant. Wij werken hiervoor met eigen, lokale chauffeurs en volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen.

Veiligheid voorop

Nijhof-Wassink legt de lat ten aanzien van kwaliteit en veiligheid zeer hoog. Dit komt terug in de procedures, regels en equipment in en rond ons warehouse. Met duidelijkheid voor klanten, subcontractors en leveranciers zorgen wij ervoor dat de veiligheid van onze medewerkers en alle andere bezoekers op ons terrein is gewaarborgd en dat de kwaliteit van de aan ons toevertrouwde producten goed blijft. Onze eigen medewerkers werken zorgvuldig en nauwkeurig volgens de HSE-procedures. Ze krijgen regelmatig trainingen en onze werkprocedures worden continu geëvalueerd en indien noodzakelijk verbeterd. Chauffeurs worden voordat ze het terrein op rijden door middel van een instructieformulier en film op de hoogte gebracht van de geldende veiligheidsregels op ons logistiek centrum.

 

Honorata Pędziejewska
Forwarding and Customs Department Manager

Flexibiliteit over het spoor

Tien shuttletreinen rijden iedere week van Rotterdam naar de eindbestemming Kutno, in Polen. Flexibiliteit en samenwerking zijn hierbij essentieel.

Lees mijn verhaal

Safety first Service

Ook bij warehousing is het maken van goede afspraken over veilig werken een absolute must. Veiligheid is onze eerste service. Zo werken onze medewerkers zorgvuldig en nauwkeurig volgens de HSE procedures.

Lees mijn verhaal

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.