Warehousing Nederland

Okko ten Hoff
Commercial Manager Dry Bulk Logistics
Offerte
Okko ten Hoff
Commercial Manager Dry Bulk Logistics
+31 548 538 000 sales@nijhof-wassink.com Offerte

Our drive for storage and warehousing

Nijhof-Wassink biedt uitgebreide mogelijkheden voor opslag, overslag en warehousing van bulkgoederen, gecombineerd met intermodaal binnenlands of internationaal transport via weg en spoor. Alleen al in onze logistieke centra in Nederland hebben wij in totaal ruim 12.000 m2 magazijnruimte en 24.500 m3 silocapaciteit voor opslag en overslag van zowel ADR- als niet-ADR-goederen.

Op- en overslag in Nederland

In onze moderne warehouses en siloparken in Rijssen en Coevorden slaan wij uw goederen veilig op volgens de door u voorgeschreven condities. Wij bieden op- en overslag van droge bulkgoederen en vloeistoffen voor de mengvoederindustrie (zoals volledige veevoeders, mineralen en andere additieven) en de chemische industrie (zoals korrel- en poedervormige kunststoffen en rubbers, methanol en styreen).

Nijhof-Wassink biedt flexibiliteit en zekerheid. Wij vangen eventuele piekvolumes op en helpen uw opslagcapaciteit en goederenstroom optimaliseren. Met strakke procedures, inzichtelijke informatiesystemen en goed opgeleid, ADR-gecertificeerd en/of GMP+-gecertificeerd personeel.

Silo opslag en warehouse Coevorden

 • Onafhankelijke trimodale terminal
 • Spoorterminal met verbinding naar Rotterdam, Duitsland en Scandinavië
 • Silocapaciteit (13.500 m3) en warehousing (12.000m2) voor Feed, Food en Chemicals, zowel ADR als niet-ADR-goederen
 • Value Added Logistics met douane-entrepot
 • Verpakken en verbulken
 • SQAS/EFTCO tankreinigingsstation met verwarmings en koelfaciliteiten
 • Strategische hub voor Midden en Noordoost-Nederland en Duitsland

Silopark Rijssen

 • Silocapaciteit (11.000 m3)
 • Feed en Chemicals
 • SQAS/EFTCO tankreinigingsstation

Warehouse faciliteiten

Ompakken en verbulken

In welk volume of verpakkingseenheid uw goederen ook aankomen, in onze warehouses  kunnen deze voor opslag of transport omgepakt worden naar de daarvoor gewenste verpakkingseenheid. Dagelijks verbulken of sileren wij meer dan 300 ton droge verpakte goederen. Ook kunnen onze gekwalificeerde medewerkers uw bulkgoederen ompakken naar kleinere volumes, zoals 25 kg-zakken, octabins en bigbags.

In ons containerpark kunnen vloeistoffen van tanks naar vaten of IBC’s worden gepompt en vice versa. Moderne koel- en verwarmingsinstallaties houden of brengen de vloeistoffen op de juiste temperatuur.

Time slot booking systeem

Op onze op- en overslaglocaties werken we met een automatisch time slot booking systeem. De transporteur reserveert hierin een tijdvak om te laden of lossen. Onze logistieke medewerkers brengen alle benodigde papieren in gereedheid en zorgen ervoor dat de goederen op de gereserveerde tijd klaar zijn om geladen te worden. Deze methode waarborgt een snelle doorstroom en voorkomt onnodige wachtrijen en stilstand.

ADR-opslag

In het warehouse van Nijhof-Wassink in Coevorden werken we volgens de PGS-15 richtlijnen voor opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Wij zijn gecertificeerd voor opslag van stoffen in de volgende ADR-klassen:

 • Brandbare vloeistoffen
 • Brandbare vaste stoffen
 • Giftige en infectueuze stoffen
 • Bijtende stoffen
 • Diverse gevaarlijke stoffen

Om uw goederen te beschermen zijn de ADR-opslaghallen voorzien van een van de meest geavanceerde CO2-brandmeldinstallaties in Europa.

Nijhof-Wassink legt de lat ten aanzien van kwaliteit en veiligheid zeer hoog. Dit komt terug in de procedures, regels en equipment in en rond ons warehouse. Met duidelijkheid voor klanten, subcontractors en leveranciers zorgen wij ervoor dat de veiligheid van onze medewerkers en alle andere bezoekers op ons terrein is gewaarborgd en dat de kwaliteit van de aan ons toevertrouwde producten goed blijft. Onze eigen medewerkers werken zorgvuldig en nauwkeurig volgens de HSE-procedures. Ze krijgen regelmatig trainingen en onze werkprocedures worden continu geëvalueerd en indien noodzakelijk verbeterd. Chauffeurs worden, voordat ze het terrein oprijden, door middel van een instructieformulier en film op de hoogte gebracht van de geldende veiligheidsregels op ons logistiek centrum.

Inhouse douanekantoor

De Nijhof-Wassink warehouses in Coevorden en Kutno bieden als Authorised Economic Operator (AEO) bonded warehousing (douane-entrepot). Hierdoor zijn we bevoegd voor het afhandelen van alle douaneformaliteiten en hoeven uw goederen bij aankomst in de EU niet ingeklaard te worden. Ons eigen inhouse douanekantoor begeleidt alle processen en verzorgt het papierwerk voor goederen die grensoverschrijdend verhandeld worden. Dit scheelt u tijd en geld.

EFTCO Tankcleaning

Op onze locaties beschikken wij over een EFTCO-gecertificeerd tankcleaning station voor het computergestuurd reinigen van droge bulkopleggers en containers. Het reinigingsstation in Coevorden en Rijssen staat ook ter beschikking van externe transporteurs. Om contaminatie te voorkomen controleren we elke tank voordat deze geladen wordt. Dit is een vast onderdeel van ons kwaliteits- en veiligheidsprotocol.

Combinatie met transport

On-site operations

Nijhof-Wassink biedt on-site operations aan als verlengstuk van onze dienstverlening op het gebied van warehousing. Onze medewerkers beheren en coördineren bij u op locatie de laad- en losactiviteiten en het transport van uw goederen naar onze op- en overslagfaciliteiten. Hiermee profiteert u van de expertise en faciliteiten van de Nijhof-Wassink organisatie. Door het outsourcen van uw on-site operation bespaart u bovendien op personeelskosten, hebt u geen omkijken naar certificeringen en verzekeringen. U kunt zich concentreren op uw kernactiviteiten zonder zorgen over  opslagcapaciteit of piekvolumes in productie of aanvoer.

Bulktransport

Als internationaal transportbedrijf is Nijhof-Wassink eveneens in staat het volledige silotransport en tanktransport van uw droge en vloeibare bulkgoederen te verzorgen, vanaf het laadpunt bij de Europese havens tot de aflevering bij de eindklant. Wij werken hiervoor met eigen, lokale chauffeurs en volgens de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen. Onze silo’s en warehouses verbinden de handelswegen tussen u en uw klant, van onder meer de Rotterdamse haven naar Noordoost-Nederland, Noord-Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden.

CTT Rotterdam

Nijhof-Wassink is aandeelhouder van Combi Terminal Twente (CTT). Met containerterminals in Rotterdam, Hengelo, Almelo en Bad Bentheim optimaliseren wij de transportstromen van uw bulkgoederen over het water, spoor of de weg. Onze transporthubs in Noordoost-Nederland en Noord-Duitsland verbinden de grote Europese havens met het binnenland.

 

Okko ten Hoff
Commercial Manager Dry Bulk Logistics

Flexibiliteit tot in India

Op- en overslag werkzaamheden vereist een goede plan van aanpak, planning en flexibiliteit. Zo ook voor onze klant die een spoedorder kreeg van hun fabriek in India.

Lees mijn verhaal

Morssinkhof Rymoplast, Closing the loop

Morssinkhof Rymoplast is een van de grootste Europese recyclingbedrijven van kunststof. Nijhof-Wassink regelt de opslag in Coevorden en een groot deel van het transport.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.