Veevoedertransport

Herco Eshuis
Commercial Manager Feed Logistics
Offerte
Herco Eshuis
Commercial Manager Feed Logistics
+31 548 538 000 feedsupport@nijhof-wassink.com Offerte

Our drive for Animal Feed Logistics

Nijhof-Wassink is uw partner voor mengvoederdistributie in heel Europa. Wij verzorgen het bulktransport van de droge grondstoffen en additieven voor de productie van diervoeders, zoals proteïnen, melkpoeder, weipoeder en vitamines. Tevens distribueren we losgestorte diervoederproducten en kunstmest van de fabrikant naar de boer. Nijhof-Wassink is regisseur voor voeder- en mesttransport in de hele supply chain. Ons doel: het optimaliseren van het totale proces tussen producent, vervoerder en eindgebruiker.

Uw partner voor 3PL en 4PL dienstverlening

Nijhof-Wassink heeft ruim vijftig jaar ervaring met de distributie van mengvoeders.  Afhankelijk van uw vraag kunnen wij de planning van uw diervoedertransporten (geheel of gedeeltelijk) van u overnemen. En rijden in uw huiskleuren, of in onze eigen neutrale kleurstelling. Wij streven naar een volledig partnership waarin we samen met u werken aan procesverbetering en meerwaarde. Als Fourth Party Logistics (4PL) provider nemen we u desgewenst de volledige logistieke keten uit handen.

Sterk netwerk

Onze planafdeling is zeven dagen per week bemand, van 5 uur 's ochtends tot middernacht. We rijden met dubbele diensten, wat nachtbelading en een maximale bezetting van ons wagenpark mogelijk maakt.  Als internationaal transporteur met grote kennis van de lokale markten heeft Nijhof-Wassink standplaatsen door heel Europa en een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en strategisch gelegen transportpartners. In combinatie met ons flexibel inzetbare wagenpark realiseren we hiermee een hoge beladingsgraad en een minimum aan lege kilometers. Hiermee bieden wij ook voor eigen vervoerders een voordelig alternatief.

Dit levert ons sterke netwerk u op:

  • Optimaliseren van uw transportkosten
  • Beperkten lege kilometers
  • Reduceren CO2 uitstoot

 

 

Kwaliteit en veiligheid voor uw bulkgoederen

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan in onze werkwijze voorop. Wij zijn gecertificeerd volgens GMP+ B1 (op- en overslag) en B4 (transport). Onze chauffeurs  zijn specialist in het laden, transporteren en lossen van veevoeders en additieven.  Zoals wij uw product laden, zo leveren wij het ook.

De chauffeurs van Nijhof-Wassink zijn thuis in de agrarische wereld. Ze komen uit de regio, kennen uw klant en zijn uw en onze visitekaartjes. En ze hebben de beschikking over het beste materieel: moderne silo-opleggers en speciaal ontwikkelde gecompartimenteerde opleggers waarin 6 tot 12 verschillende producten vervoerd kunnen worden. Hiermee brengen wij uw grondstoffen, veevoeders en kunstmest volgens afspraak op de plek van bestemming: in de juiste hoeveelheid, volgens de strengste kwaliteitseisen en just-in-time.

Nijhof-Wassink is voorloper op het gebied van veiligheid. We werken volgens een strikt Behaviour Based Safety (BBS) protocol. Dit betekent onder meer dat onze chauffeurs actief getraind zijn in het signaleren van risicovolle situaties op productielocaties en boerenerven.

Wij simuleren de veiligheid op het boerenerf ook door te participeren in een aantal initiatieven, zoals het actieprogramma Zero Accidents 2020 Zero Accidents 2020 van STIGAS  en de werkgroep Veilig Werken op het Boerenerf in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi).
 

Ondersteuning in opslag, overslag en planning

Nijhof-Wassink biedt diverse op- en overslagmogelijkheden voor grondstoffen en additieven voor mengvoederproductie. In onze siloparken in Nederland en Polen worden uw bulkgoederen veilig en droog opgeslagen.

SilFit: effectief voorraadbeheer

Voor het monitoren van voorraden bulkgoederen in silo’s ontwikkelden wij met SilFit, 100% dochterbedrijf van Nijhof-Wassink, een innovatief systeem voor voorraadbeheer en rit- en routeplanning. Met het geheel geautomatiseerde silo-inhoud meetsysteem  hebt u realtime inzicht in de voorraadstand in verschillende opslaglocaties en kunt u uw productie efficiënter afstemmen op de daadwerkelijke vraag. Met behulp van SilFit wordt het aantal lege kilometers en spoedbestellingen in de mengvoedermarkt verminderd met respectievelijk 13 en 36%.

Transport Management Systeem

Met ons Transport Management Systeem (TMS) voorzien we planners, klanten én  agrarisch ondernemers van realtime informatie. Data die gedeeld worden, zijn onder meer orderstatus, shipmentstatus, verwachtte aankomsttijd (ETA) en huidige locatie van de truck. Het TMS kan worden gekoppeld aan bijna elk bestaande plan- en ordersysteem en is onderdeel van ons innovatieconcept Nijhof-Wassink LIVE.

Meststoffen Transport Portal

Het Meststoffen Transport Portal is een compleet platform voor de planning en uitvoering van mesttransport. Het portal maakt een einde aan de verwarrende veelheid aan mail- en telefoonverkeer tijdens de meststoffenpiek. Via een interface komen orders van klanten binnen, waarna Nijhof-Wassink de vertaalslag maakt naar logische ritten die goed te combineren zijn. De samengestelde ritten worden in een ‘gesloten’ marktplaats geplaatst waaruit de vooraf geselecteerde vervoerders, waaronder Nijhof-Wassink zelf, de ritten kunnen kiezen. Daarbij kan Nijhof-Wassink in overleg met de klant bepalen welke ritten beschikbaar zijn voor welke vervoerder(s). Actuele informatie over ETA’s wordt automatisch aangepast en gedeeld met de klant. De verantwoordelijkheid met betrekking tot afspraken omtrent levergaranties ligt bij Nijhof-Wassink. Het Meststoffen Transport Portal is de laatste uitbreiding van ons innovatieconcept Nijhof-Wassink LIVE.

 

Herco Eshuis
Commercial Manager Feed Logistics

De oplossing rijdt niet altijd in je straatje

Soms ligt het antwoord om ambitieuze plannen van je klanten te kunnen volgen buiten je eigen organisatie.

Lees mijn verhaal

Geconnect in Hongarije

In het kader van Transport Mangement Systeem worden de IT-systemen van Nijhof-Wassink Hongarije binnenkort gekoppeld met die van onze klanten.

Lees mijn verhaal

Triferto: from soil to life

Internationale groothandel van minerale meststoffen Triferto is enthousiast over de samenwerking met Nijhof-Wassink. Nijhof-Wassink verzorgt alle transportactiviteiten met betrekking tot de bulkproducten van Triferto. Tevens verzorgen wij de planning waarbij er sprake is van integratie tussen onze verschillende softwaresystemen.

Lees verder

Hart voor pluimvee

De Hoop is de eerste en enige in pluimvee gespecialiseerde voerproducent in Nederland. Al enkele jaren werken zij samen met Nijhof-Wassink.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.