Brandstoftransport

Edwin van Triest
Manager Fuel Distribution
Offerte
Edwin van Triest
Manager Fuel Distribution
+31 548 538 000 sales@nijhof-wassink.com Offerte

Our drive for Fuel Distribution

Voor verschillende grote, internationale oliemaatschappijen distribueert Nijhof-Wassink brandstoffen vanuit brandstofdepots en raffinaderijen naar tankstations, industrieën en andere grootverbruikers. Wij doen dit als dedicated transporteur met tankwagens in de kleuren van de klant en met materieel in eigen kleurstelling. De strenge standaard die onze opdrachtgevers hanteren voor brandstofdistributie is de algemeen geldende norm bij Nijhof-Wassink.

Modern materieel voor tanktransport

Het wagenpark van Nijhof-Wassink bestaat uitsluitend uit Volvo-trucks. Deze tankwagens zijn uitgerust met alle door Volvo Trucks aangeboden actieve en passieve veiligheidssystemen. Bij het samenstellen van onze brandstoftrucks is waar mogelijk gekozen voor lichtgewicht onderdelen. Het resultaat hiervan is een hogere payload, waardoor we met minder kilometers meer brandstof kunnen vervoeren. De tanks zijn voorzien van een elektronisch meetsysteem en een lossysteem waarmee de brandstof snel kan worden overgepompt.

Efficiënte transportroute

Wij zetten onze trucks en chauffeurs in vanaf meerdere locaties. Zo kunnen we in samenspraak met u altijd de meest efficiënte transportroute rijden in zo min mogelijk kilometers. Wij werken met meerdere ploegensystemen. Hierdoor kunnen wij onze vloot maximaal inzetten en u een zo optimale flexibiliteit garanderen: 6 dagen per week, tot 22 uur per dag.

Vaardig en veilig in ADR transport

Onze brandstofchauffeurs zijn representatieve, klantvriendelijke ADR-specialisten die secuur en volgens strikte procedures werken. Dit voorkomt bijvoorbeeld contaminatie en risicovolle situaties. Hun persoonlijke vaardigheden worden op peil gehouden door intensieve ADR- en veiligheidstrainingen. Zoals de anti-rollover-training voor het effectief anticiperen op de bewegende lading in de tankoplegger. Daarnaast worden zij permanent begeleid door ons team van Behaviour Based Safety (BBS)-instructeurs. Deze voeren onder meer steekproefcontroles uit bij vertrek van de standplaats en tijdens het laden en lossen. Ook coachen de instructeurs de chauffeurs op rijgedrag, wat zowel veilig als zuinig rijden ten goede komt.

Een ander onmisbaar onderdeel van ons veiligheidsprogramma zijn de Seven Life Saving Rules. Deze zeven gedragsregels zijn bedrijfsbreed geadopteerd bij Nijhof-Wassink. Ook wordt er nauwgezet op toegezien dat onze faciliteiten en werkzaamheden (transport, op- en overslag) rond gevaarlijke stoffen overeenkomen met de geldende wet- en regelgeving. Dit betreft onder meer het trekkend en getrokken materieel, het gebruik van ladings- en transportdocumenten en chauffeurstrainingen.

Responsible Care

Nijhof Wassink heeft zich in 2009 aangesloten bij Responsible Care, het wereldwijde initiatief van de chemische industrie voor verbetering van gezondheid, duurzaamheid, veiligheid en transparante communicatie met onze stakeholders.

 

 

Edwin van Triest
Manager Fuel Distribution

Zorgen voor totale transportoplossing

"No-nonsense, korte lijntjes, afspraken nakomen en focus op kwaliteit. Dat zijn duidelijke overeenkomsten tussen VARO Energy en Nijhof-Wassink."

Lees mijn verhaal

Ontwerpen aan co-makership

Voor de distributie van brandstoffen heeft onze Chemical Logistics divisie recent in 13 nieuwe opleggers geïnvesteerd.

Lees mijn verhaal

Altijd en overal brandstof leveren

Sinds 2017 werken VARO Energy en Nijhof-Wassink samen. Naast brandstoftransport, transporteert de afdeling Liquid Bulk van Nijhof-Wassink brandstofadditieven naar VARO-depots in Nederland en België.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Nijhof-Wassink? Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Voer een geldig e-mail adres in.
Het formulier kan niet verzonden worden zonder akkoord te gaan met ons privacybeleid.