Onze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over cookies
Sluiten

100.000 liter diesel op de rails

Bij Nijhof-Wassink zijn we gewend om met onze klanten mee te denken, onze kennis en ervaring beschikbaar te stellen en goed en betrouwbaar materieel te hebben. Dan kun je voor bijzondere uitdagingen komen te staan. Een mooi voorbeeld hiervan is een bijzonder project in Amersfoort; het leegpompen van 50 diesellocomotieven in opdracht van DB Schenker.

De over twee rangeerterreinen verdeelde diesellocomotieven werden uit roulatie genomen. Ze zijn vervangen door hun elektrische opvolgers. Een duurzame oplossing. De oude locomotieven zijn nog in goede staat en worden geëxporteerd om zo in het buitenland weer verder van dienst te kunnen zijn. De locomotieven verlaten weliswaar de Nederlandse spoorwegen, maar dragen met de aanwezigheid van 2.000 liter diesel per locomotief nog een behoorlijke grote waarde met zich mee. Voor Nijhof-Wassink de taak om deze 100.000 liter brandstof uit de locomotieven te pompen. Een mooie uitdaging voor onze mensen.

De experts van Nijhof-Wassink en DB Schenker bekeken vooraf de laad- en loslocaties om risico’s te inventariseren en kennis te vergaren om een grondig plan van aanpak te kunnen maken. Een projectplan waar efficiency en veiligheid een belangrijk onderdeel vormden. De 100.000 liters werden naar onze tankcontainers overgepompt. We gebruikten onze pomptrucks die geschikt zijn om deze inzuigactie hiervoor te doen. Meerdere tankcontainers werden ingezet om het overhevelen van de diesel continu door te laten gaan. Vervolgens werden de tankcontainers naar de containerterminal CTT (Nijhof-Wassink Groep is 25% aandeelhouder) in Rotterdam gebracht. Hier wordt het tijdelijk opgeslagen totdat DB Schenker de diesel nodig heeft voor hun nog lopende locomotieven. Op afroep leveren wij dan de brandstof aan en pompen we het over in de gereedstaande locomotieven. Een flexibele, duurzame en op maat gemaakte oplossing voor een bijzonder project. Dat was een voorbeeld van mooie en goede samenwerking.