Onze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over cookies
Sluiten

Opening Container Terminal Rotterdam door Minister Kamp

Onlangs heeft minister Kamp de uitbreiding van de terminal van Container Terminal Twente geopend

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen en in te spelen op de vraag vanuit de markt is CTT Rotterdam grondig uitgebreid en vernieuwd. Naast het toevoegen van vier hectare op- en overslagcapaciteit, is het ook mogelijk om ADR (tank)containers langer dan veertien dagen op te slaan en biedt CTT een 24/7 dienstverlening.

Transport per spoor, water en weg op één terminal beschikbaar.  Uniek aan de terminal is dat gevaargoed hier langer dan twee weken opgeslagen mag worden.  CTT Rotterdam beschikt nu over vijf sporen van 400meter. Dagelijks rijdt er een trein tussen Rotterdam en Bad Bentheim. Daarnaast rijden er negen treinen van en naar Polen. Tevens zijn er verbindingen naar Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Vanuit onze terminal in Rotterdam is heel Europa bereikbaar.

Ontstaan Combi Terminal Twente

Nijhof-Wassink is met 25% mede-eigenaar van Combi Terminal Twente. Medeaandeelhouders zijn  BCTN, MCS, en Bolk transport. Met vier terminals (Rotterdam, Hengelo, Bad Bentheim en Almelo) en transportmogelijkheden over water, spoor en weg, biedt CTT alle voordelen van synchromodaal transport.